Mercedes-AMG PETRONAS, G42 İle Resmi Ortak Oldu

Mercedes-AMG PETRONAS, G42 İle Resmi Ortak Oldu

Yapay zekâ (AI) ve bulut bilgi işlem teknolojisi alanında uzmanlaşmış BAE merkezli şirketler arasında yer alan G42, Yapay Zekânın tüm potansiyelini bizlere sunmak istiyor.

Yapay zekâ (AI) ve bulut bilgi işlem teknolojisi alanında uzmanlaşmış BAE merkezli şirketler arasında yer alan G42, Yapay Zekânın tüm potansiyelini bizlere sunmak adına Mercedes-AMG PETRONAS F1 takımı ile uzun bir ortaklığa imza attı.

Yapılan bu iş birliği ile marjinal kazançlar sağlamak adına yaptığı bir sunumun doğruluğunu ve etkisini artırmak adına kritik iç görüler sağlamak için ekibi operasyon anlamında oldukça geliştirdi. AI yazılımı ve çözümlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bunu başarmak adına omni-analitik platformu iç görü merkezli karar alma konusunda tüm kaynak verilerden faydalanan Presight.ai gibi G42'nin portföy şirketlerinin de devreye alınabileceğini ifade etti.

​​​​​​​​​​​​​​

 

Bunun dışında ortaklık programına baktığımız zaman yetenek geliştirme programları, ortak eğitime ve inovasyon atölyelerine öncelik verileceğini ifade edelim. Hem G42'den hem de Mercedes-AMG PETRONAS F1 Ekibi içerisinde yer alan uzmanlar, arka arkaya 8 kez Dünya Markalar Şampiyonu olduğunu da ifade edelim. Daha fazla değer sağlamak adına AI'nin konuşlandırılabileceği alanları belirlemek adına iş birliğine gideceğini de ifade edelim.

Ortaklık hakkında değerlendirmelerde bulunan G42 Grup CEO'su Peng Xiao, Modern motor sporları ve teknolojilerinin her yarış hafta sonu boyunca üretilen kritik verilerin büyüklüğünü düşündükleri zaman el ele gideceğini ifade etti. Bunun dışında olağanüstü insan yeteneğini gelişmiş AI, büyük veri analitiği ve bilgi işlem gücü ile birleştirerek hem yol üzerinde hem de yol dışında çok çeşitli süreçleri de optimize edeceklerini sözlerine ekledi. Karar verme hâkimiyetini sağlamak adına ve şu anda mümkün olanın sınırlarını genişletmek adına kritik bir virajda olduklarını da ifade etti. Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Ekibi ile olan bu yeni ortaklık adına çok heyecanlı olduklarını ifade ederek teknik kaynaklar ve uzmanlık adına başarılı bir dönem geçireceklerini düşündüğünü sözlerine ekledi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı Takım Patronu ve CEO'su Toto Wolff konu hakkında şu görüşlere yer verdi: G42 ile ortak olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Wolff Motor sporlarının en üst düzeyinde rekabet etmek ve kazanmak adına her zaman her türlü avantaja aradıklarını ifade etti. G42 ile iş birliğimiz adına ve onun AI destekli, veriye dayalı iç görülerini hem yolda hem de dışında bize yardımcı olacak şekilde kullanmaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Advertisement