Lotus'un Eletre Modeli Tanıtıldı!

Lotus'un Eletre Modeli Tanıtıldı!

Uzun süredir eski popülaritesine bir türlü kavuşamayan Lotus, yeni modeli ile beraber bu kötü gidişatın önüne geçmeye hazırlanıyor. Adını Doğu Avrupa dillerindeki "hayata dönme/yeşerme" anlamına gelen Eletre kelimesinden alan model, tam da adının gerektir

Uzun süredir eski popülaritesine bir türlü kavuşamayan Lotus, yeni modeli ile beraber bu kötü gidişatın önüne geçmeye hazırlanıyor. Adını Doğu Avrupa dillerindeki "hayata dönme/yeşerme" anlamına gelen Eletre kelimesinden alan model, tam da adının gerektirdiği görevi üstlenecek.

Lotus markasının yeni Electric Premium Architecture isimli mimarisi üzerine inşa edilen modelin her iki aksında yer alan iki elektrik motoru ile 600 bg güç üretebiliyor. İngiliz otomotiv devi bu gücün, Eletre'nin 0-100 km/sa ivmelenmesini 3 saniyede tamamlamasına izin verdiğini bizlerle paylaştı. Aracın azami hızı ise 260 km/sa olarak belirlenmiş durumda. En çok merak ettiğimiz ağırlık konusu ise şimdilik bilinmiyor.

Üreticinin ifadelerine baktığımız zaman aracın bataryası 100 kWh kapasitesinin üzerinde yer alıyor. Bu da WLTP verilerine göre 600 km bir menzil mesafesi sunuyor. 350 kW hızlı şarj desteği sunacak model, sadece 20 dakika şarj ile 400 km menzil mesafesi sunuyor.

Havalı süspansiyonları sayesinde sürüş yüksekliğini değiştirebilecek model, 4WS sistemi ile de manevra kabiliyeti sunuyor.

Önden baktığımız zaman Eletre modeli Emira modelini andırıyor. Son zamanlarda sektörde bir standart haline gelen iki parçalı far takımları dikkat çekiyor. Aktif aerodinamik sisteme sahip bir ızgara bulunduran Eletre, bu sayede hızına göre ızgarasını otomatik olarak açıp kapanabiliyor.

Eletre'nin dört adet açılır kapanır lidar sensörü oldğunun altını çizelim. Model dünyanın bazı bölgelerinde yan aynalar yerine kamera sistemi de yer alacak. Tepeden tırnağa teknoloji ile dolu bir model olduğunu belirtelim.

Lotus Eletre'nin ilerleyen dönemlerde tam otonom bir sürüş tecrübesi sunacağı da belirtiliyor. İlerleyen zamanlarda gelecek uzaktan güncellemeler, aracın otonom özelliklerine destek sağlayacak.

Lotus, Eletre Çin’de üretilecek. İlk örnekler elbette üretim yeri olan Çin'de satışa sunulacak. Ardından sırasıyla İngiltere ve Avrupa üzerinde çıkış yapacak model, hayatının ilerleyen dönemlerinde Amerika'ya da giriş yapacak.