Lexus LC Convertible Modeli Test Edildi

Lexus LC Convertible Modeli Test Edildi

Japon otomobil devi Lexus, üstü açılan LC Convertible modeline yönelik uygun testler uyguladı. Uygulanan testleri sizler için derledik

Japon otomobil devi Lexus, üstü açılanLC Convertible modeline yönelik uygun testler uyguladı.

Lexus, Haziran ayı boyunca ülkemizde satışa sunulacak LC Convertible'a uyguladığı zorlu testleri kullanıcılarla paylaştı. Bu kapsamda 12 saat boyunca -18 derecede endüstriyel ölçekli bir dondurucu ünitesinin içerisine yerleştirildi. Lexus bu ilginç testi daha da zorlaştırmak için aracın dört katmanlı tavanını açmayı da ihmal etmedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dondurucuda geçen zamanın ardından ise LC Convertible modelinin bir test pistine çıkarılarak yüksek performanslı bir sürüşle test edildiği öğrenildi.

-18 Derecede Test Edildi

İngiltere’de yol otomobilleri ile birlikte savunma ekipmanlarının testleri için kullanılan Büyük İklim Odası’nda -18 derecelik sıcaklık lastiklerin donması için yeterli olsa da buz çözme performansını değerlendirmek için endüstri standardı olarak öne çıktığını belirtelim.

Lexus markasının bu testi daha ileriye taşıyarak dondurucuya girmeden önce üstü açık şekilde aracın üzerine su spreyi sıktığı ve böylece aracın üzerinde bir buz tabakası oluşmasını gözlemlediği de gelen bilgiler arasında. Dondurucunun içerisine park edilen LC Convertible modelinin güçlü gaz iklimlendirme sistemleriyle istenen soğukluğa erişilmesi 1 saat kadar sürdü ve araca gece boyunca dokunulmadığı da belirtildi.

Yapılan bu dondurucu testi sonrası profesyonel gösteri sürücüsü Paul Swift, 464 beygir güç üreten 5.0 litre V8 motorlu LC Convertible modelinin direksiyonuna geçti. Bu işlemleri ardından Milbrook Pisti’nin tepe tırmanma bölümleri ve Alp tarzı virajlı test rotasında denenen LC Convertible modelinin performanstan ödün vermeden sürüşü tamamladığı belirtti.

Advertisement