Lamborghini Urus Performante Tanıtıldı

Lamborghini Urus Performante Tanıtıldı

​​​​​​​Birçok lüks otomobil üreticisinin SUV üretmeye başlaması, SUV’lere olan ilginin attığının göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Lamborghini'ye en iyi günlerini yaşatan Urus da bu ilginin hayata getirdiği modellerden biri.

Birçok lüks otomobil üreticisinin SUV üretmeye başlaması, SUV’lere olan ilginin attığının göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Lamborghini'ye en iyi günlerini yaşatan Urus da bu ilginin hayata getirdiği modellerden biri. Lamborghini’nin satışlarının yüzde 61'inin, Urus'tan oluştuğunu belirtelim.

Lamborghini Urus Performante, çift turbolu 4.0 litrelik V8 motorundan ekstra 16 beygir güç üreterek toplam gücünü 666 beygir güce çıkarttı. Model, 850 Nm tork üretebiliyor. Araç önceki versiyona göre  tam 47 kilogram daha hafif.

Model 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlıyor. Modelin azami hızı is 306 kilometre olarak karşımıza çıkıyor.

Lamborghini aracın şasisini de yaklaşık 20 santimetre kadar yere yaklaştırdı. Ayrıca araç, geniş 22 inçlik karbon fiber jantları da standart olarak kullanıcılara sunacak. Bu jantları Pirelli Trofeo R serisi lastikleri ile saracak.

Kabin içerisinde standart Urus esintileri görünse de koltuklardaki işlemeler Performante'ye özel olarak tasarlanmış durumda. Lamborghini Urus Performante’nin fiyatına gelecek olursak, 260.676 dolara satışa çıkarılacak.