İzmit’e Motor Sporları Yatırımı Artıyor!

İzmit’e Motor Sporları Yatırımı Artıyor!

Geçtiğimiz sene 150’nci yaşını kutlayan küresel ölçekli lastik üreticisi Pirelli 12 ülkede yer alan 19 fabrikasında üretimini sürdürüyor.

Geçtiğimiz sene 150’nci yaşını kutlayan küresel ölçekli lastik üreticisi Pirelli 12 ülkede yer alan 19 fabrikasında üretimini sürdürüyor.

Pirelli markasının 19 fabrikası içerisinde 1960 yılında kurulan İzmit fabrikasının oldukça kritik bir önemi mevcut. Çünkü, tarihi motor sporları ile iç içe yer alan İtalyan şirketin İzmit’teki tesisleri, markanın motor sporları lastik üretiminin kalbi diyebiliriz. Hatta şirket son dönemlerde İzmit’teki motor sporları lastik üretim kapasitesini yükseltmek adına yeni yatırımlar ile de karşımıza çıkıyor. Pirelli şirketinin Formula 1’de sezonun son yarışı olarak karşımıza çıkan Abu Dhabi GP’de markanın Türkiye yatırımları ile ilgili soruları Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini, şu bilgileri ifade etti:

İzmit motor sporları fabrikası için kapasiteyi arttırmayı ve teknolojik gelişmelere önem verdiklerini ifade eden CEO 2022 yılında İzmit fabrikamızda üretim kapasitemiz geçtiğimiz yıla göre yüzde 10 artış gösterdi. 2023 senesinde üretimi benzer oranda yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden CEO üretimdeki kapasite artışını da yeni makineler ve yeni proses projelerine yatırım ile destekleyeceklerini sözleri ekledi. Üretimi gerçekleştirilen ürünler ve motor sporları alanındaki rekabetin markayı sürekli olarak gelişime zorladığını da sözlerine ekleyen CEO bu nedenle Pirelli Türkiye olarak yeni yatırımlar yaparak yeni ürünleri ve yeni teknolojiler geliştirmeyi sürdüreceklerini belirtti. İzmit’te Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), GrandAm, Porsche Cup ve Blancpain GT serisi gibi küresel anlamda prestijli motor sporları yarışlarında kullanılmak üzere lastik üretildiğini ifade eden Pireli CEO’su bunun dışında İzmit’in, Formula 1 lastiklerinin de yedek üretim tesisi konumunda yer aldığını hatırlattı. Bu durumu da 18 inç lastiklerin normal araç pilotlarının kullandığı lastiklere daha çok benzemesi geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de Formula 1 teknolojisini yol lastiklerine aktarmasına olanak sağlıyor diyerek ifade etti.

Advertisement