Isuzu D-Max Ülkemizde Satışa Sunuldu

Isuzu D-Max Ülkemizde Satışa Sunuldu

Ticari araç üreticisi Isuzu, pick-up segmentindeki modeli D-Max modelinin üçüncü jenerasyonunu ülkemizde satışa sundu. Yeni D-Max, V-Go, V-Life, V-Joy ve V-Cross olmak üzere 4 farklı donanım seviyesi ile bayilerdeki yerini aldı.

Isuzu markasının pick-up segmentindeki önemli temsilcisi D-Max, üçüncü jenerasyonu ile ülkemizde satışa sunuldu. 4 farklı donanım opsiyonu ve 7 farklı versiyon şekli ile karşımıza çıkan D-Max hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, yeni D-Max ile çift haneli pazar payı hedeflediklerini, ilk etapta ise bu hedefin yüzde 10 olduğunu kullanıcılara aktardı. Bir dönem ülkemizde üretilerek pazardaki tek yerli pick-up model unvanını taşıyan D-Max modelinin yeni neslinde Tayland'dan Türkiye'ye getirileceğini bildiren Arıkan, "Üretim açısından hazırız, yeter ki pazar büyüklüğü buna elverişli olsun. Şartlar oluştuğunda Türkiye'de yeniden D-Max üretimine başlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Ticari araç üreticisi Isuzu, pick-up segmentindeki modeli D-Max modelinin üçüncü jenerasyonunu ülkemizde satışa sundu. Yeni D-Max; V-Go, V-Life, V-Joy ve V-Cross olmak üzere 4 farklı donanım seviyesi ile bayilerdeki yerini aldı.

Model eskisinden daha agresif bir görünüme kavuştuğu görülen araç, hem iç hem de dış dizaynında daha modern çizgiler sunuyor. D-Max modelinin nesil değişimi ile birlikte iyileştirilmiş şasi, yeni süspansiyon yapısı ve daha büyük frenler ile birlikte aracın satışa sunulduğu da gelen detaylar arasında.

Pazar Payında Çift Hane Hedefliyoruz

Yeni D-Max modelinde çok büyük bir değişim yaşandığını dile getiren Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, "Tamamen değişen dış ve iç tasarım, geliştirilen sürüş konforu ve yeni ileri sürüş destek sistemleri ile D-Max yeniden doğdu. Euro 6D emisyon standartlarına uyum sağlayan yeni D-Max, tüm versiyonlarda sunulan 800 mm sudan geçiş yüksekliği ve 4X4 versiyonlara eklenen diferansiyel kilidi gibi özellikler sunuyor. Adaptif hız sabitleme, arka radar, yağmur sensörü ve ışık sensörü, kör nokta algılayıcı, stereo kamera ve bununla birlikte sunulan (ADASileri sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini yeni bir seviyeye taşıyor. 9 inç dokunmatik multimedya, kablosuz Apple Car Play ve Android Auto bağlantısı, çift bölgeli dijital klima da yeni donanımlar arasında" ifadelerini yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İl Etapta Yüzde 10 Hedefliyoruz

Pazara ve gelecek beklentilerine de değinen Arıkan, 2020 yılında pick-up pazarının 11 bin adet seviyesinde kapanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi ve "2017 yılında 20 bin adetleri görmüştük, 2021 yılında pazarın yeniden büyüme trendine göreceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. Arıkan, yeni D-Max ile ilk etapta hedefin yüzde 10 olduğunu belirtti.

Türkiye’de Üretmek İçin Tüm Hazırlıkları Yaptık

Arıkan tarafından yapılan açıklamalara göre, bir dönem Türkiye'de üretilerek pazardaki tek yerli pick-up model unvanını taşıyan D-Max, yeni neslinde ise Tayland'dan getirilecek.

Ülkemizde üretim seçeneğinin masada olduğunu bildiren Arıkan, "Pazardaki satış adetleri üretimi destekler nitelikte değil. Üretim açısından hazırız, yeter ki pazar büyüklüğü buna elverişli olsun. Şartlar oluştuğunda Türkiye'de yeniden D-Max üretimine başlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Isuzu'nun alternatif yakıtlı araçlar üzerinde çalıştığını da belirten Arıkan, "Yakında elektrikle çalışan modelleri satışa sunacağız. 2021 yılında elektrikli otobüsümüz yollarda olacak" bilgisini paylaştı.