İlk Tesla Cybertruck Banttan İndi!

İlk Tesla Cybertruck Banttan İndi!

Tesla markasının füturistik tasarımı ile karşımıza çıkan elektrikli kamyoneti Cybertruck, Texas'taki Gigafactory'nin banttan indi. Bu modelin ilk teslimatının Eylül ayının sonlarına doğru yapılacağını ifade edelim.

Tesla markasının füturistik tasarımı ile karşımıza çıkan elektrikli kamyoneti Cybertruck, Texas'taki Gigafactory'nin banttan indi. Bu modelin ilk teslimatının Eylül ayının sonlarına doğru yapılacağını ifade edelim. Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla, ilk olarak 2019 senesinde bizlere sunduğu elektrikli otomobili Cybertruck'ı bizlere sundu. Bu modelin tasarımı gelecekten gelen bu aracın tanıtıldığı dönemde oldukça ilgi çekmiş ve birçok kişi bu aracı satın almak için sıra beklemeye gelmişti.

Bu aracın seri üretim tarihini merakla bekliyoruz. Uzun bir dönemdir beklediğimiz model için mutlu bir haber geldi. ABD menşeli şirket Twitter'dan yaptığı açıklamada aracın ilk seri üretim versiyonunun banttan indirildiğini bizlerle paylaştı.

Tesla markasından yapılan açıklamada, "İlk Cybertruck, Giga Texas'ta üretildi!" şeklinde bir ifade bizleri karşıladı. Tesla CEO'su Elon Musk bu duyuruyu bizlerle paylaştı ve "Tebrikler Tesla Ekibi!" ifadeleri ile karşımıza çıktı. Tesla markasının ilk teslimatları Eylül ayı içerisinde gerçekleştirmesi bekleniyor. İlk aracın banttan inmesi ile birlikte Texas'taki fabrikanın tam kapasite üretime geçmesi 2024’ü bulacak.

Tesla Cybertruck oldukça farklı bir dış kaplama ile bizleri karşılıyor. Ultra-Hard 30X Cold-Rolled paslanmaz çelik malzeme ile karşımıza çıkan bu araç çabuk ve zırhlı camlar ile bizleri karşılıyor. Tesla bu dayanıklı malzeme için, "Daha iyisi olsa onu kullanırdık" şeklinde bir görüş bildiriyor. 3 farklı motor seçeneği ile karşımıza çıkacak olan bu aracın teknik bilgileri henüz resmiyet kazanmadı. Yüzde yüz elektrikli bu araç ile ilgili 0'dan 100'e 2,9 saniye gibi bir zamanda ulaşabiliyor. Araç, 800 kilometreye kadar menzil mesafesi ile karşımıza çıkıyor.