İlk Kazanan MG ZS EV Oldu

İlk Kazanan MG ZS EV Oldu

MG’nin elektrikli modeli MG ZS EV, otomotiv pazarındaki başarısını özel bir ödülle taçlandırdı. Model, Avrupa’nın önde gelen otomobil dergisi İngiliz “What Car?” tarafından organize edilen 2021 Elektrikli Otomobil Ödülleri'nde "En İyi Kullanılmış Elektrik

İngiliz otomobil devi MG’nin elektrikli modeli MG ZS EV, otomotiv pazarındaki başarısını özel bir ödülle taçlandırdı. Model, Avrupa’nın önde gelen otomobil dergisi İngiliz “What Car?” tarafından organize edilen 2021 Elektrikli Otomobil Ödülleri'nde "En İyi Kullanılmış Elektrikli Kompakt SUV" oalrak kayıtlara geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa pazarı’nda ilk olarak 2019 yılında satışa sunulan ve B-SUV segmentinde yer alan %100 elektrikli ZS EV, fiyat-performans konusunda rakipsiz olmasıyla ödüle layık görüldü. Halihazırda kullanılan tüm elektrikli ve hibrit modellerin kendi kategorilerinde tek tek analiz edilmesi ile beraber yürütülen ödül sürecinde, MG ZS EV “kendi segmentinde alınabilecek en iyi kullanılmış elektrikli otomobil” olarak kayıtlara geçti. Ödül aynı zamanda, “What Car?” dergisinin kullanılmış elektrikli araçlar alanında ilk kez ödül vermesi ve ödülün MG ZS EV’ye gitmesi açısından oldukça büyük bir öneme sahip diyebiliriz.

MG markasının %100 elektrikli modeli MG ZS EV, Avrupa’nın önde gelen otomobil dergisi İngiliz “What Car?” tarafından düzenlenen 2021 Elektrikli Otomobil Ödülleri'nde “En İyi Kullanılmış Elektrikli Kompakt SUV” olarak kayıtlara geçti. MG tarafından piyasaya sunulan Avrupa’da 2019 yılında satışa sunduğu %100 elektrikli B-SUV modeli, özellikle “fiyat-performans konusunda rakipsiz” olması sebebi ile büyük beğeni topladı. Elektrikli ve hibrit modellerin kendi segmentlerinde analiz edilmesi sonrası ödüle layık görülen MG ZS EV, kompakt SUV segmentinde satın alınabilecek en iyi kullanılmış elektrikli otomobil olarak kayıtlara geçti.

Yüzde 100 Elektrikli Aracın İncelemesi Yapıldı

Ödül süreci ise elektrikli araçlar hakkındaki en doğru tavsiyeyi tüketicilere verebilmek için pazarda bulunan her bir %100 elektrikli (BEV) ve şarj edilebilir hibrit (plug-in hybrid) otomobil modelinin detaylı incelenmesi yapıldı. Bu süre zarfında tüm adaylar farklı kategorilerde gruplandırıldı ve her kategoriden tek birinci çıkacak şekilde puanlama yapıldı. Süreç boyunca, uzman heyet tarafından kullanılmış elektrikli otomobiller de sürece dâhil edildi. Bu sayede, kullanıcıların bütçelerine uygun fiyat aralığında, almayı düşündükleri elektrikli otomobillerden hangisinin en iyi olduğu da belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Global anlamda hızlı büyüyen araç segmentinin şarj edilebilir elektrikli otomobiller olması, “What Car?” dergisinin ödüllerine de yansıyarak “kullanılmış elektrikli otomobil” kategorisinin oluşmasını da beraberinde getirdi. Bu kategorideki ilk ödülün MG ZS EV’ye verilmesi ise İngiliz MG için ayrı bir öneme sahip elbette. MG ZS EV modeli yine bu yıl içerisinde, Belçika'daki Flaman Otomobil Birliği'nin (VAB) “2021 Yılının Aile Otomobili” seçimlerinde “Elektrikli” kategorisinin zirvesinde yer almıştı. MG ZS EV’nin bu başarılarını değerlendiren MG Motor Europe CEO'su Matt Lei, “Yeni bir üretici ve yeni bir marka olarak Avrupa'da bir yolculuğa çıktık. Ürünlerimizin Avrupa'da şimdiden büyük bir coşkuyla karşılandığını görmek çok güzel” ifadelerini kullandı.

Advertisement