İlk Defa Görüntülenen Rolls-Royce Spectre Karşınızda

İlk Defa Görüntülenen Rolls-Royce Spectre Karşınızda

Rolls-Royce, uzun yıllardır üretimine devam ettiği içten yanmalı motorların üretimini sonlandırdı. Goodwood hız festivalinin ultra lüks araçlarından Spectre'ın piyasada yer almasıyla beraber önümüzdeki senelerde elektrikli araç piyasasında yer alacak.

Rolls-Royce, uzun yıllardır üretimine devam ettiği içten yanmalı motorların üretimini sonlandırdı. Goodwood hız festivalinin ultra lüks araçlarından Spectre'ın piyasada yer almasıyla beraber önümüzdeki senelerde elektrikli araç piyasasında yer alacak. Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilen sıfır emisyonlu coupe’nin, ilk kez casus fotoğrafları görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Prototip ilk baktığımızda Wraith'i andırsa da, tamamen farklı bir araç olacak. Aracın, Rolls-Royce'un Ghost, Phantom ve Cullinan SUV modellerinin ortak paylaştığı "Architecture of Luxury" mimarisi üzerine kurulu olduğuna da değinelim.

Araca yan taraftan kendisine baktığımızda ise gerçek coupe hissi vermekte. Spectre’nin 7 Serisi, makyajlı X7 ve XM SUV'dan ilham alınarak bölünmüş far tasarımı detayı ile üretilecek. Kamuflajdaki kesiklere bakarak üst gündüz farlarını görmemiz ise mümkün hale gelmiş. farların ise tamponun alt kısmına konumlandırıldığını belirtelim. Bu tasarım bize yeni tanıtılan Concept XM'i hatırlatmakta.

Rolls-Royce'un herkesin takdirini toplayan ızgara tasarımı da bu prototipte korunan bir başka detay olmuş. Arka tarafta ise dikey olarak yerleştirilen arka lambaları görmekteyiz.

Aldığımız duyumlara neticesinde Spectre, BMW iX M60 ile aynı kalıp ile üretilebilirmiş. Tabi bu bilgilerin doğruluğunu bilmemekteyiz. Şuan da ilk defa casus görüntülere baktığımızdan dolayı yeni gelişmelerin açıklanmasını beklemek daha doğru olacaktır. Rolls-Royce Spectre 2023 yılının son çeyreğinde piyasadaki yerini almak için çalışmalara devam ediyor.

Advertisement