Hennessey Venom F5 Roadster’dan Yeni Teaser

Hennessey Venom F5 Roadster’dan Yeni Teaser

Hennessey Performance, geçtiğimiz Nisan ayında F5 Roadster’ın küresel ilk gösteriminin 9 Ağustos’ta yapılacağını ve Monterey Otomobil Haftası sırasında da halka açık bir tanıtımın gerçekleşeceğini açıklamıştı. Fakat bu gerçekleşmedi.

Hennessey Performance, geçtiğimiz Nisan ayında F5 Roadster’ın küresel ilk gösteriminin 9 Ağustos’ta yapılacağını ve Monterey Otomobil Haftası sırasında da halka açık bir tanıtımın gerçekleşeceğini açıklamıştı. Fakat bu gerçekleşmedi. İlk gösterimin ve tanıtımın önümüzdeki hafta olması bekleniyor.

Aracın genel tasarımda tavanın olmaması dışında pek de bir farklılık bulunmadığını söyleyelim. Bu aracı özel yapan şeyin sunacağı güç olacağını belirtelim. Araç 1.817 beygir gücü üreten çift turboşarjlı 6.6 litrelik bir V8 motor ile karşımıza çıkıyor. Bu ünite, gücün arka tekerleklere iletilmesini sağlıyor. Böylelikle aracın saatte 482 kilometre hızı aşabileceği ön görülüyor.

Hennessey, yakın zaman önce aracın motorunun F5 ile aynı olacağını açıklamıştı. Aracın tavanı olmadığı için yapısal sertlikte bazı düşüşler olacağı söylemek mümkün. Bunu önlemek amacıyla aracın bazı parçalarında önemli değişiklikler yapılarak ağırlık eklenecek.

Bu araca dair daha detaylı bilgilerin 19 Ağustos'ta Roadster'ın The Quail'deki resmi tanıtımıyla belli olacağını belirtelim.

Advertisement