Foxconn Teknoloji Sektöründen Sonra Otomotiv Sektörüne Adım Atıyor

Foxconn Teknoloji Sektöründen Sonra Otomotiv Sektörüne Adım Atıyor

Foxconn, otomotiv yatırımları için Suudi Arabistan ile görüşmelerini sürdürüyor. Resmi kayıtlar bulunmasa da bu firmaların ortaklık içerisine girebileceklerini düşünüyoruz

Foxconn Technology Group şirketi, Apple iPhone ürün sağlayıcısı olduğundan adı birçok yer geçmişti. Kısa zaman önce firmanın, Yulon Motors isimli bir Tayvanlı başka otomobil firmasıyla ortaklık içerisine girdikleri ve bir elektrikli SUV ve sedan modelini hayata geçirmişlerdi.

Foxconn, otomotiv yatırımları için Suudi Arabistan ile görüşmelerini sürdürüyor. Resmi kayıtlar bulunmasa da bu firmaların ortaklık içerisine girebileceklerini düşünüyoruz. Automotive News haberlerine göre bu ortaklığın olabilme ihtimali artıyor bu otomotiv haberi oldukça güvenilir bir kaynak. Ortak firmanın adının ise "Velocity" yani "Hız" anlamına gelen isim olabileceği.

Bu ortaklık olumlu sonuçlanırsa, 450 milyar dolarlık bütçesi bulunan Suudi Arabistanlı şirketin, Foxconn firmasından elektrikli otomobil yazılımı ve elektronik donanımların yanı sıra elektrikli araç platformu gibi konulardan destek alabilir. Bu ortaklıkta Foxconn'un hisse miktarının Suudi Arabistanlı şirkete göre daha az olacak.

Gelen haberler neticesinde ilginç olan şey bu yeni firmanın, elektrikli otomobilleri için BMW şasilerini kullanmak istemesi. Bu isteğin gerçek olması durumunda BMW bu firmalar için elektrikli araçplatformu teklifinde bulunursa, o platformların BMW'nin eski platformları olacağını belirtelim.

Örnek olarak Vietnamlı VinFast firması President isimli SUV modeli için eski nesil BMW X5'in şasilerini kullanmakta. Ortaklıklar son zamanlarda otomotiv sektöründe o kadar önemli ve yaygınlaşmış durumda ki Range Rover da BMW'nin 4.4 litrelik çift turbolu V8 motoru donanımları içerisinde yer almakta.

Foxconn hakkında bilgi paylaşmak gerekirse, bu firma Tayvanlı Yulon Motors şirketiyle beraber ortak şekilde birkaç elektrikli araç tanıtımına imza atmışlardı. Foxconn, kısa süre öncesinde kurulmuş ABD elektrikli otomobil markası olan Lordstown Motors'un eski fabrikasını bünyesine katmıştı.

Advertisement