Formula 1’in Güçlü Bir Ferrari'ye İhtiyacı Var”

Formula 1’in Güçlü Bir Ferrari'ye İhtiyacı Var”

David Coulthard, Ferrari markasının gelişmesi adına Fred Vasseur'e güvendiğini ifade etti. Ferrari, oldukça fazla şampiyonluk kazandı fakat Ferrari’nin 6 Takımlar Şampiyonluğu ve 5 Pilotlar Şampiyonluğu ile büyük bir başarı elde etmesine neden olan birlik

David Coulthard, Ferrari markasının gelişmesi adına Fred Vasseur'e güvendiğini ifade etti. Ferrari, oldukça fazla şampiyonluk kazandı fakat Ferrari’nin 6 Takımlar Şampiyonluğu ve 5 Pilotlar Şampiyonluğu ile büyük bir başarı elde etmesine neden olan birliktelik 1999-2004 yılları arasında Michael Schumacher'in direksiyonda yer aldığı birliktelik diyebiliriz.

Günümüzde Charles Leclerc ve Carlos Sainz, Ferrari markasını eski günlerine geri götürmeyi hedefliyor. Takım 2022 sezon sonuna kadar güçlü bir başlangıç ile karşımıza çıkıyor. Bu sezon Red Bull markasının daha da öne çıkması ile beraber Ferrari markası Mercedes ve Aston Martin'in de ardına düştü. Jordan, Ferrari markasını zafere taşıyabilecek tek kişinin Schumacher gibi bir sürücü olduğunu ifade etti. Jordan, Formula For Success podcast'inde Ferrari için, "Michael Schumacher dönemi hariç, gerçekten kötü anlamda şok edici bir performans sergilediler" ifadelerini kullandı.

"Michael Schumacher hakkındaki en önemli şeylerden bir tanesi, takıma yanında bazı insanlar getirmiş olmasıydı çünkü onların kim olduğunu biliyordu. Rory Byrne, Pat Simmons ve birkaç kişiyi daha getirdi."

"Üzgünüm ama şu anda, Michael Schumacher'in sahip olduğu kontrol ve bu tarz insanları Ferrari'ye getirme yeteneği olmayan hiç kimsenin Ferrari'yi eski haline getirmesini beklemeyin" sözlerini kullandı.

Ferrari şu anda Aston Martin'in 32 ve Mercedes'in 45 puan ardında yer alıyor. Takımlar Şampiyonası'nda ise Ferrari dördüncü sırada bulunuyor.