Ford SUV Modelleri İçin EV Platformu Geliştiriyor

Ford SUV Modelleri İçin EV Platformu Geliştiriyor

Geleceğe yatırım yapmayı amaçlayan Ford tüm imkânlarını bu doğrultuda seferber etmiş durumda. AR&GE araştırmalarına ağırlık veren marka 2030 yılına kadar toplam satışların

Geleceğe yatırım yapmayı amaçlayan Ford tüm imkânlarını bu doğrultuda seferber etmiş durumda. AR&GE araştırmalarına ağırlık veren marka 2030 yılına kadar toplam satışların yüzde 40’ını elektrikli araçlar üzerinden gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Ford markasının bu elektrikli yatırımı günümüz popüler SUV modellerin büyük bir kısmının omurgasını oluşturacak.

Capital Markets Day kapsamında gündeme gelen bu platform, öncelikle Ford Explorer ve Lincoln Aviator'ın elektrikli modellerinde karşımıza çıkacak. Fakat bu platformu, Ford'un tüm devasa SUV'lerinin elektrikli modellerinde görebileceğiz. Hatta belki de elektrikli bir Bronco da yolda olabilir.

Tüm Tekerlerden Çekiş Sistemi Sunacak

Platformun arkadan itiş ve tüm tekerleklerden çekiş sistemleri ile geleceği de doğrulanmış durumda. Mavi Oval gelecekte tüm ikonik modellerini elektriklendirmek istiyor ve bu altyapı sayesinde markanın nihai amacına ulaşması kolaylaşacak. F-150'nin ardından Explorer'ın da elektriklenmesi, üreticinin ana üssünde en çok satış yaptığı modelleri çevreci hale getirmesi anlamına geliyor.

Amerika menşeli marka şimdilik bu elektrikli modellerin tarihi ile ilgili bir açıklama yapmadı fakat biz bu modellerin çok geç kalmayacağına inanıyoruz. Yine de EV pazarına son sürat girmekten de geri duran Ford, teknolojinin gelişmesini beklemekte ısrarcı. 2025 yılına kadar bu araştırmalara tam 30 milyar dolar harcayacağını da açıklayan Ford, kendi bataryalarını üretmeye de başlayacak.

Advertisement