Ford Otosan'dan Yerli Araçla İlgili Önemli Açıklama

Ford Otosan'dan Yerli Araçla İlgili Önemli Açıklama

Ford ve Volkswagen tarafından ortak bir platformda üretilecek ticari araçla ilgili yeni bir açıklama kullanıcılara sunuldu.

Ford markasının Volkswagen ile ortaklaşa ticari araç üretimine girme kararı daha önce medyada büyük yankı uyandırmıştı. Bu gelişmeden sonra ortaya çıkan diğer gelişmeler biraz acele bir şekilde ortaya atılsa da Ford Otosan tarafından bugün bir açıklama yapıldı.

Üreticinin yaptığı açıklama şu şekilde: "21.10.2020 tarihinde medyada yer bulan, ana ortaklarımızdan Ford Motor Company ile Volkswagen AG tarafından ortak ticari araç üretiminin Kocaeli, Türkiye’de gerçekleştirileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız:

Ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan ford Otosan, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak ve otomotiv sektöründeki gelişmelere öncülük etmek için her zaman olduğu gibi bugün de çalışmalarını sürdürüyor.

Global Ford Motor Company ve Volkswagen AG birlikteliği ile 2018 yılından bu zamana kadar devam eden iş birliği planları dahilinde 1 tonluk orta ticari araç ortak üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin halen devam ettiğini de belirtelim. Bununla beraber söz konusu yatırım projesi hakkında şirketimiz ile Ford Motor Company arasında da görüşmeler halen devam etmektedir. Ancak henüz konuya ilişkin olarak somut bir karar alınmamıştır.

Bu kapsamda haberde yatırım hakkında yer verilen detay bilgilerin gerçekle bir ilgisi yoktur. Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Görünen o ki güzel haberlerin gelmesi muhtemel fakat bu haberi bir süre daha beklemek gerekecek. Gelişmeleri her zaman olduğu gibi sitemizden takip edebilirsiniz.

Advertisement