Ford, Elektrikli ve Otonom Teknolojilere Yatırımı Artıracak

Ford, Elektrikli ve Otonom Teknolojilere Yatırımı Artıracak

Elektrikli otomobiller artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da satışlarını ikiye katlayan EV modeller, pek çok üreticinin de dikkatini

Elektrikli otomobiller artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da satışlarını ikiye katlayan EV modeller, pek çok üreticinin de dikkatini çekmeye devam ediyor. Gelecek planları arasında elektrikli otomobillerin bulunduğunu ısrarla belirten Ford, bu çabalarını yükseltme gayretinde.

2018 yılının başında elektrikli ve otonom otomobillere 11.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Mavi Oval, 2025 yılına kadar bu rakamı 29 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir seviyeye getirmenin peşinde.

2025 Yılında Üretilecek Modellerin Bir Kısmı Bataryalı Olacak

Bu ifadeler, Ford'un dördüncü çeyrek verilerini açıkladığı hissedar toplantısından geliyor. Toplantıda 2025 yılında üretilecek modellerin büyük bir kısmının bataryalı elektrikli otomobiller olacağını vurgulayan üretici, bir yandan da batarya teknolojileri üzerinde çalışacak. Marka CEO'su Jim Farley, bu çalışmanın ise bahsi geçen 29 milyar dolarlık yatırımın dışında olacağını ifade ediyor.

Ekstra 7 milyar dolar ise pek çok üreticinin hala üzerinde çalıştığı otonom teknolojilere ayrılacak. Ford'un CFO'su John Lawler, bu masrafın Argo AI ve 2022 yılında piyasaya sürülmesi planlanan abonelik tabanlı otonom sürüş sistemine harcanacağını ifade ediyor.

Ford markasının 2020 sonuçları ise pek umut vadedici değil. 1.3 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan üretici, yılın son çeyreğinde ise pozitif seviyede seyretmeyi başarmış. Ana üssü olan Kuzey Amerika'da ve Avrupa'da pozitif rakamlar sergileyen üretici, operasyonlarını yönettiği pek çok diğer bölgede ise kayıp yaşamış durumda.