Ferrari, Lewis Hamilton’u Transfer Etmek İstiyor!

Ferrari, Lewis Hamilton’u Transfer Etmek İstiyor!

​​​​​​​Küresel ölçekte varlığını sürdüren Formula 1 takımı Scuderia Ferrari'nin Mercedes ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Lewis Hamilton'a teklif yapacağı ifade edildi.

Küresel ölçekte varlığını sürdüren Formula 1 takımı Scuderia Ferrari'nin Mercedes ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Lewis Hamilton'a teklif yapacağı ifade edildi.

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonluğu ile tarihte önemli bir yer edinen Lewis Hamilton sezon sonunda kariyerine hangi takımda devam edeceği kararını henüz vermedi. Küresel bir yayın organında karşımıza çıkan haberde Ferrari, Mercedes-AMG Petronas'ın yıldız sürücüsü Lewis Hamilton'a 40 milyon Sterlin kazanacağı bir sözleşme teklif edecek.

​​​​​​​

Formula 1'in önemli isimleri arasında yer alan Lewis Hamilton için Ferrari şirketinin yönetim kurulu başkanı John Elkann'ın devreye girdiği ifade edildi. Hamilton'ın nasıl bir karar vereceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

İngiliz pilotun şu anda takımı Mercedes-AMG Petronas ve takımı Hamilton’u bırakmaya sıcak bakmıyor. İngiltere merkezli takımın Hamilton için maddi anlamda üzerinde düşeceği herşeyi yapacağı ifade ediliyor.

​​​​​​​​​​​​​​

Hamilton'ın Ferrari takımına geçmesi için Charles Leclerc'in Mercedes-AMG Petronas takımına takas için değerlendirileceği ifade ediliyor. Formula 1'de 16 şampiyonluk ile karşımıza çıkan Ferrari takımlar klasmanında son şampiyonluğunu 2008 yılında elde etmişti. Ferrari ile şampiyon olan son pilot ise 2007 sezonunda Kimi Raikkonen olarak karşımıza çıkmıştı.

2007 senesinde ilk Formula 1 mücadelesi ile karşımıza çıkan Lewis Hamilton, McLaren ve Mercedes ile toplam 7 defa zirvede yer aldı. 38 yaşındaki sürücü, 103 galibiyet ile tarihin en fazla yarış kazanan ismi olarak da dikkat çekiyor. Bekleyip göreceğiz.