Ferrari 30, Mercedes 16, Red Bull 10 Beygir Güç Artırdı

Ferrari 30, Mercedes 16, Red Bull 10 Beygir Güç Artırdı

2023 sezonu öncesi testlere bir aydan daha fazla bir süre kaldı. Tüm bu markalar yeni araçlar üzerinde hummalı şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

2023 sezonu öncesi testlere bir aydan daha fazla bir süre kaldı. Tüm bu markalar yeni araçlar üzerinde hummalı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Motor tarafına baktığımız zaman durum biraz daha farklı çünkü geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar motorda performans güncellemelerine yer verilmediğinin altını çizelim. Otomotiv devleri motorun performansını artıracak ya da daha fazla beygir gücü kazanmalarına imkân sağlayacak çalışma yapmıyor. Ancak, dayanıklılık problemlerini çözmek için yapılabilecek şeyler var. Bu durum da dolaylı yoldan beygir gücünü gücünü artırmaya olanak sağlıyor.

Küresel bir yayın organı, bu kapsamda motorda değişikliğe imza atan üreticiler arasında en büyük adımın Ferrari markasından geldiğini belirtti. Bu haberde İtalyan otomobil devinin bu yıl sahip olacağı motor 30 beygir daha fazla güce sahip olacak. Mercedes markası 16 beygir, Red Bull/Honda markaları 10 beygir güç kazanarak karşımıza çıkıyor.

Ferrari markası 2022 yılında güç ünitesinde özellikle turbo ve MGU-H ünitelerinde ciddi sıkıntı yaşamıştı. Bu sorunların TJI ateşleme sistemi ile alakalı olduğu karşımıza çıktı. Tüm bunlar nedeni ile Ferrari, 2022 yılında motorların gücünü zorunlu olarak azalttı. Ancak sorunların çözülmesi, motorun tam güçte kullanılmasına olacak veriyor.

Mercedes HPP, motorunda iç sürtünmeyi azaltmak için çalışıyor. Petronas uzmanları da performans ve verimlilik adına olumlu etkisi olan yeni bir yağlayıcı çalışması yapıldı. Honda, MGU-H ve MGU-K ünitelerinin ve bir dizi motor bileşeninin dayanıklılığını artırmayı amaçlıyor. Bu sitem güç kaybını önemli oranda azalttı. Bu da beygir seviyesinde bir artışa neden oldu. Küresel bir yayın organına göre Alpine dayanıklılığı artırmak adına bazı çalışmalar yapıyor. Bu yeni aracın güç çıkışı geçen yılla aşağı yukarı benzer seviyede karşımıza çıkacak.