Fernando Alonso Dinlenmek Yerine Yarışmak İstiyor

Fernando Alonso Dinlenmek Yerine Yarışmak İstiyor

Fernando Alonso, bu dönemlerde dinlenmek yerine yarışmayı tercih ettiğini ifade etti.

Fernando Alonso, bu dönemlerde dinlenmek yerine yarışmayı tercih ettiğini ifade etti.

Çin Grand Prix'si iptal edildi. 2023 yılında Avustralya ve Azerbaycan yarışları arasında dört haftalık bir süre var ancak bu ara ile ilgili pilotların tepkileri farklılıklar gösteriyor. Örnek vermek gerekirse Fernando Alonso bu araya ihtiyacı olmadığını düşünüyor.

Alonso, yarışmaya devam etmeyi tercih ettiğini ancak bu arayı bir sonraki yarışa daha iyi hazırlanmak için ilk üç yarışı analiz etmek için kullanacağını ifade etti.

Diğer yandan Charles Leclerc bu arayı takım adına bir fırsat olarak nitelendirdi. Ferrari sürücüsü, araç güncellemelerini mümkün olan en kısa zamanda hazırlamak ve rekabet seviyemizi yükseltmek adına mümkün olduğunca sıkı çalıştıklarını ifade etti.

Aston Martin takımı da yerinde saymayacak ancak diğer takımlar gibi onlar bütçe sınırına dikkat etmek zorunda kalacak. Tom McCullough, bütçe sınırına takılmasaydı takımının arka kanadının pek çok versiyonunun geliştirileceğini bizlere sundu. Fakat aracı finansal durumda en iyi duruma getirmek zorunda olduklarını da bizlere aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En kolay olanın arka kanadın yedi ya da sekiz çeşidini yapmak olduğunu ifade etti. Bu durum da sıralama ve yarış adına en uygun ayarları elde etmeyi kolaylaştırdığını bizlere aktardı. Fakat bütçe sınırı ile bunu yapmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

Bu sene Ferrari ve Mercedes markasının gelişim hızına yetişmenin kolay olmayacağını ifade eden Alonso ancak planlarını uygulayacaklarını ifade etti. Bunun için de her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı.

Advertisement