Fabrikasını Kapatan Honda'dan İşçilere Büyük Jest!

Fabrikasını Kapatan Honda'dan İşçilere Büyük Jest!

Türkiye'de araç üretimini sona erdiren Honda, Gebze'de bulunan fabrikasını kapattı. Japon otomotiv devi Honda çalışanlarına büyük bir maddi jest yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Honda fabrikası, 24 yıllık üretim faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Honda Türkiye tarafından 2019 yılında yapılan açıklama ile tesis üretimini durduracağını duyurmuştu. Türk milyarder Honda'nın Gebze'deki fabrikasını satın alarak yerli hibrit otomobil üreteceğini bizlerle paylaştı.

Türk Milyarder Honda'nın Gebze'deki Fabrikasını Satın Aldı!

İlk olarak 1997 yılında Gebze’de üretime başlayan Honda Türkiye bu fabrikada Civic modelinin üretimini gerçekleştiriyordu. Yıllık 38 bin adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın çalışan sayısı ise 770 kişi ile sınırlıydı. Honda burada üretim yapacağını durduracağını 2019 yılında yaptığı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu açıklamada 2021 yılı itibari ile Gebze’deki fabrikada Civic üretiminin tamamen duracağını ve Japon markanın yalnızca pazarlama faaliyetleri ile Türkiye’de kalmaya devam edeceği açıklanmıştı.

Honda İşçilere Görülmemiş Jest Yapıldı

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara tazminat artı 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlara ise 48 maaş ikramiye verdi. Honda'nın toplamda 1 milyar TL'ye yakın para ödediğini belirtelim. Bunun dışında şirket çalışanlarına birer adet de Cumhuriyet altını verdi.

Siz de sitemiz üzerinden güncel Honda fiyat listesi ve diğer tüm markaların fiyat listelerine ulaşabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz.