En Ucuz Otomatik Vites Honda City Satışa Çıktı

En Ucuz Otomatik Vites Honda City Satışa Çıktı

Honda, Türkiye'de otomatik vitesli olarak satışa çıkardığı City modeli ile hızlı yükseliş beklentisi içine girdi. En uygun fiyatlı otomatik vites araç olan City, donanım özellikleri ile rakibini geride bırakıyor.Honda, Hindistan’da üretimini yaptığı Honda

Honda, Türkiye'de otomatik vitesli olarak satışa çıkardığı City modeli ile hızlı yükseliş beklentisi içine girdi. En uygun fiyatlı otomatik vites araç olan City, donanım özellikleri ile rakibini geride bırakıyor.Honda, Hindistan’da üretimini yaptığı Honda City’i global olarak satışa sundu. Ülkemizde de satışa sunulan Honda City uygun fiyat ve donanımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Fiyat/performans otomobili alarak karşımıza çıkan Honda City, 1500 cc atmosferik motorla satışa sunuldu. Elegance ve Executive versiyonları ile satışa çıkan City’nin her iki pakette de motor ve şanzıman alternatifleri aynı. CVT şanzıman kullanılan City’nin iç malzemesi sert plastik içeriyor. Ancak herhangi bir trim sesi araçta yer almıyor.

Araç Performansı Ortalama Seviyelerde Yer alıyor

Araç üzerinde 4 silindirli 1.5 litre hacimli, 121 beygir üreten ünite 145 Nm tork sunuyor bizlere. CVT şanzımanla gelen City tasarruf etmek için ideal bir araç. CVT şanzımana alışkın olmayanlar performansının düşük olduğunu söylüyor bizlere. Şanzıman dinamiklerine göre kullanıldığı zaman hem tasarruf hem de güç alma konusunda başarılı olma imkânı var. Tabi bunları yaparken az da olsa sabra ihtiyaç duyuyoruz.

Şehir içinde aktif olarak kullanıldığında performansından yana herhangi bir sorun yaşatmayan City, motor yönünde de rakipleri ile rahatça yarışabiliyor. Yerden yüksek konumlandırılmış olması şehir içinde rahat kullanım imkanı da sağlıyor.

Tasarımı Dikkat Çekiyor

Aracın dış tasarımına geçtiğimiz zaman karakteristik Honda çizgilerinin yer aldığını belirtelim. Ön difüzör, LED farlar, kaslı kaput karşımıza çıkan ilk detaylar. Yandan bakıldığı zaman Türkiye’de satılan Fiat Egea’ya benzerliği dikkat çekiyor. Kapı kolları ve sütunları Egea’yı modelini hatırlatıyor.

Aracın arka kısmında yer alan stop lambalarının tasarımı City’e ayrı bir hava vermiş. LED olarak tasarlanan stop lambalarının altında dik konumlandırılmış reflektörlere yer verildiğini belirtelim. Ön ve arka tamponda karbon görünümlü difüzörlerle araca daha sportif bir görünüm kazndırmış.

İlerleyen zamanlarda Honda modeli hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Advertisement