Elektrikli SsangYong Korando Avrupa’ya Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Elektrikli SsangYong Korando Avrupa’ya Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Avrupa için yeni bir iddia ortaya atılmış durumda. Elektrikli SsangYong Korando modeli önümüzdeki aylardaAvrupa'ya giriş yapacak ve ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor

Günümüzün popülartesi elektrikli araçlar. Elektrikli otomobiller konusunda özel bir platform geliştirmek, büyük otomobil markaları için mümkün olsa da her marka için şartlar eşit değil. Bu nedenle bazı üreticiler, mevcut araçları üzerine doğrudan elektrikli versiyon dönüşümü gerçekleştiriyor. Güney Koreli Ssangyong markası da bu yöntemle Avrupa için elektrikli araç üretmeye hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Crossover ve SUV modelleri ile ön plana çıkan Ssangyong markası, ülkemizde de bilinen bir crossover olan Korando modelini elektriklendirme çalışmalarına başladı. Bu aracın elektrikli versiyonu Korando e-Motion olarak isimlendirilecek. Üretiminin geçtiğimiz hafta başladığı da hatırlatalım. Ayrıca teslimat tarihi olarak da Ağustos ayı diyebiliriz.

Elektrikli SsangYong Korando Detayları Bilinmiyor

Araç resmi olarak henüz tanıtılmadı ve bu nedenle bilinmeyen çok. Batarya kapasitesi, motor gücü, şarj süresi vb. birçok bilgi halen gizemini koruyor. Ancak aracın nasıl görüneceğini haberimizin resim galerisi bölümünde bulabilirsiniz.

Model dizayn edilirken standart Korando'dan farklı olarak kapalı bir ön ızgara, aerodinamik olması amacıyla kollarının arası kapalı tasarlanan jantlar ve mavi renkli bazı detaylar kendini belli ediyor. Bu değişimlerle beraber araca bakıldığı zaman elektrikli olduğunun hemen anlaşılabildiğini de rahatlıkla belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

J100 İsimli Bir Elektrikli Daha Gelecek

Ssangyong, elektriklenme projesini burada da bırakmıyor. Elektrikli Korando'ya ek olarak J100 isimli bir başka elektrikli modelin daha geliştirme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Sıfırdan geliştirilen bir elektrikli otomobil olacak J100 modeli arazi odaklı bir SUV olacak. Ssangyong'dan elektrikli bir Jeep Wrangler rakibi gelecek diyebiliriz.

Advertisement