2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe Yenilendi

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe Yenilendi

BMW 2014 yılında tanıttığı 4 Serisi Gran Coupe modelini yenileme kararı aldı. Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe daha dinamik ve daha teknolojik yüzüyle boy gösterecek.

BMW, 4 Serisi Gran Coupe modelini 2014 yılında tanıtarak oldukça geniş bir konsepte imza atmıştı. 3 ve 5 serisi arasında yerini alan model kendisine hatrı sayılır bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı bile. Bavyeralı otomobil devi bu modelin yeni neslinin de aynı başarıyı sürdürmesini istiyor ki daha dinamik, daha teknolojik ve daha "büyük" yeni 4 Serisi Gran Coupe modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

BMW modelinde yer verilen devasa ızgara gözden kaçmıyor. BMW 430i ve üzeri modellerde bu devasa böbrek ızgarasının bir krom çerçeve ile süslendiğini görmüştük. M440i versiyonu ile birlikte bu devasa ızgaraların yerini Cerium Grey isimli ve renk seçeneklerine sahip bir çerçeve almıştı. Aynı renge yan aynalar ve egzoz üzerinde de yer verildiğini görmüştük.

Adaptif LED Farlar Standart Olarak Yer Alıyor

BMW 430i Gran Coupe modelinde standart olarak sunulan bir başka detay ise adaptif LED farlar. Bu farlar dışında 18 inç standart ve 19 inç opsiyonel olarak sunulan jantlar da aracın sunduğu detaylar arasında. Çerçevesiz camlar ve aracın her köşesinde bulunan krom detaylar, yeni 4 Serisi Gran Coupe modelinin çizgilerini tamamlıyor.

Bir önceki Gran Coupe serisine kıyasla 4 Serisi Gran Coupe modeli tam 14 cm daha uzun ve 2 cm daha geniş.

0-100 Km’ye 6.2 Saniyede Ulaşıyor

BMW modelinin kaputunun altında 2.0 litrelik turbolu dört silindirli bir üniteye yer verildiğini belirtelim. Toplamda 245 bg güç ve 400 Nm tork üretebilen model bu sayede 0-100 km/sa hızlanmasını 6.2 saniye gibi kısa bir sürede tamamlıyor. Ancak aracın 250 km/sa maksimum hız ile sınırlandırıldığını da belirtelim.

BMW Avrupa'da 420i ile boy gösterecek. Ayrıca BMW mühendisleri 430i modelinde bulunan motorun 184 bg güç ve 300 Nm tork üretebilen versiyonu ile Avrupa’da asfalta inmeyi amaçlıyor.

Advertisement