Elektrikli Rolls-Royce’un Test Sürüşleri Başladı

Elektrikli Rolls-Royce’un Test Sürüşleri Başladı

Rolls Royce markasının ilk elektrikli aracı İsveç’in Arjeplog yerleşiminde eksi 40C sıcaklıkta yarım milyon kilometreden fazla yol aldı. Spectre 400 yılı aşkın kullanımı simüle eden küresel test programının %25'ini yerine getirdi. Spectre, şimdiye kadarki

Rolls-Royce’un tam elektrikli otomobili Spectre üzerinde test sürüşleri başladı.

Rolls Royce markasının ilk elektrikli aracı İsveç’in Arjeplog yerleşiminde eksi 40C sıcaklıkta yarım milyon kilometreden fazla yol aldı. Spectre 400 yılı aşkın kullanımı simüle eden küresel test programının %25'ini yerine getirdi. Spectre, şimdiye kadarki en bağlantılı Rolls-Royce olan model.

23 İnç Tekerleğe Sahip Olacak

Mühendislerin mevcut Rolls-Royce ürünlerinde yaklaşık 2 kilometre olan kablo uzunluğunu Spectre'de 7 kilometreye çıkarmasını ve 25 kat daha fazla algoritma yazmasını amaçlıyor. Markanın tasarımcıları Phantom Coupe’nin ve Rolls-Royce'un geçmişindeki diğer büyük coupe'lerin boyutlarını ve duygusallığını göz önünde bulundurdu.

Elektrikli Rolls-Royce’un Testleri Sürüyor

Otomobil 1926'dan bu yana 23 inçlik tekerleklerle donatılmış ilk coupe olma özelliği taşıyor. Kış testi aşamasının tamamlanması ile Spectre, küresel test programını sürdürecek. Electric Super Coupe’nin, markanın mühendislerinin 2023'ün dördüncü çeyreğindeki ilk müşteri teslimatlarından önce bu taahhüdü tamamlaması için yaklaşık 2 milyon km'yi tamamlaması da gerekiyor.

Advertisement