Dikkatleri Üzerine Çeken Otomobil: Opel Manta GSe ElektroMOD

Dikkatleri Üzerine Çeken Otomobil: Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Opel tarihindeki ilk ElektroMOD araç olan model dinamik çizgileri ile kullanıcıları kendine hayran bırakıyor.

Opel, neo-klasik modeli Opel Manta GSe ElektroMOD ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Opel modeli sahip olduğu üstün teknoloji ve modern güç aktarma sistemleri ile restomod trendini doğrudan bizlere yansıtıyor. Opel Manta GSe modelinde sıfır emisyonlu 108 kW / 147 HP gücündeki batarya elektrikli elektromotor bizleri karşılıyor ki bu da bizlere 200 km menzil mesafesi sunuyor. Bunun yanında marka, Opel Mokka-e gibi modellerle elektrikliye geçiş tüm hızıyla devam ediyor.

Alman otomotiv devi kendi dinamiklerini özel tasarım çizgileri ile bir araya getirerek Manta GSe modelini bizlerle buluşturdu. Piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana dört silindirli benzinli motoruyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan model bugün Alman markanın tarihindeki ilk ElektroMOD modeli olarak dikkat çekiyor. Alma marka otomobilde teknolojinin yanı sıra iyi bir sürüş deneyimi sunmayı da vadediyor.

Opel Classic Atölyesinde Başladı

Manta GSe ElektroMOD temellerini Opel Classic atölyesinde bulunan Manta A modelinden alıyor. 1988 yılında Wiesbaden’li bir kadın sürücü tarafından Opel Classic modeline Manta A ismi verilmişti. Model, siyah vinil tavanı, otomatik şanzımanı, turuncu rengi ve paslanmamış karoseri ile dikkatleri fazlasıyla üzerine çekmeyi başarmıştı. Opel tarafından aracın elektrik sistem dönüşümü yapıldı ve Teknik Gözetim Kurulu (TÜV) onayını aldılar. Manta GSe modelini kendine hayran bırakan neon sarı rengi de bu işlem sonrası ortaya çıktı. Araç üzerinde yer alan Manta A koltukları ADAM S için geliştirilen ve merkezi sarı dekor çizgisine sahip spor koltuklar ile değiştirildi.

Manta GSe ekibi adına görüşlerini aktaran Opel Global Marka Tasarım Müdürü Pierre-Olivier Garcia Opel modeli için, “Manta GSe, safkan otomobil sevgisini temsil ediyor. ElektroMOD ile köklü Opel geleneği ve sürdürülebilir gelecek arasında bir köprü kuruyoruz. Zamanın ruhu ile günümüz arasındaki etkileşim kesinlikle büyüleyici” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

200 KM Menzil Mesafesi Sunuyor

Yeni Manta GSe modelinin 31 kWsa kapasiteli lityum iyon bataryası, her zaman mümkün olan en iyi tutuş ve düşük ağırlık merkezi için bagajda mümkün olduğu kadar uygun bir yerde konumlandırılmış durumda. ElektroMOD dönüşümünün ardından Manta, yaklaşık 1.137 kg ağırlığa sahip bir model olarak karşımıza çıkıyor. Bu, orijinal Manta A’dan 175 kg daha fazla bir kütle gövde ağırlığı anlamına gelse de normal sürüş koşullarında araç 200 km menzil mesafesi sunuyor. Corsa-e ve Mokka-e modellerinde olduğu gibi elektrikli Manta, enerji geri kazanım özelliklerine de sahip. Konsolda bulunan düğme yardımı ile aktif hale gelen bu geri kazanım sayesinde daha uzun menzillere de ulaşılabiliyor.

Opel mühendislerinin tarihindeki ilk ElektroMOD modeli için geri sayım devam ediyor. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Advertisement