Dacia Markasının İlk Elektriklisi: Spring

Dacia Markasının İlk Elektriklisi: Spring

Aracın geyik testleri gerçekleştiren kişiler Dacia Spring adlı bu yeni ve ekonomik elektrikli model ile gerçekleştirdiği geyik testinde, ilk denemede 74 km/s hız ile parkura giriş yapıyor

Dacia markası Spring adlı ufak elektrikli otomobilini yakın zaman önce kullanıcıları ile paylaştı. Firmanın Sandero modeline benzetilebilecek fakat biraz daha ufak boyutlarda olan bu elektrikli otomobili diyebiliriz. Avrupa'nın en uygun fiyatlı elektrikli otomobili olması ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın geyik testleri gerçekleştiren kişiler Dacia Spring adlı bu yeni ve ekonomik elektrikli otomobil modeli ile gerçekleştirdiği geyik testinde, ilk denemede 74 km/s hız ile parkura giriş yapıyor ve doğrultusunu koruyamayarak dubaları deviriyor. Aracın tekerleklerinden hiçbirinin yerden kesilmediğini belirtelim. Çünkü daha önce yapılan testlerde benzer hızlarda ufak crossover modeller ve Hatchback modeller genelde o duruma düşüyorlardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayrıca bu testin devamında ilginç bir şekilde, 74 km/s hızda başarısız girişin ardından yapılan denemede 77 km/s hız ile parkur bir şekilde tamamlanabiliyor. Tabii burada bir miktar "oversteer" yani arkadan kayma durumu da gözlemleniyor.

Dacia Spring modelinin genel anlamda oturaklı olmasından ve ESP sisteminin müdahalelerinin başarılı olmasından dolayı bu aracı geyik testinde başarılı olarak yorumluyor. Hatta Dacia Spring modelinin kendisinden daha sportif karaktere sahip Honda e ve Seat Mii gibi araçlarla aynı hızlarda bu parkuru tamamlayabildiği de belirtelim.