Dacia Duster'ın Makyajlı Kasası Otomatik Şanzıman İle Geldi

Dacia Duster'ın Makyajlı Kasası Otomatik Şanzıman İle Geldi

Duster modeli yenilendi.er tarafından yapılan açıklamada Yeni Duster modelinde ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliği unsurları yer alıyor.

Otomotiv pazarına ilk olarak 2010 yılında sunulmuştu Dacia Duster. Geçtiğimiz 11 yıl içerisinde 1.9 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşarak piyasayı kasıp kavuran model yenilendi.

Birçok alanda yeniliğe giden modele yeni renkler eklendi. Bununla da kalmayan marka mühendisleri aracın tasarımında da ciddi değişimlere gitti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Duster tarafından yapılan açıklamada Yeni Duster'da Dacia modelleri arasında ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliği unsurları yer alıyor. Aracın ön ve arka farlarında Y şeklinde bulunan LED ışık imzası kullanıcının dikkatini fazlasıyla çekiyor. Krom görünümlü ön ızgarada yer alan 3 boyutlu kabartmalar ise Duster modelinin yenilikleri arasında.

LED Fara Sahip İlk Dacia Modeli Oldu

Yeni Duster modelinin bir diğer dikkat çeken detayı ise LED ön sinyal farlarıyla donatılan ilk Dacia modeli olması. Bu teknolojiye kısa farlar ve plaka aydınlatmalarında da yer verileceğini belirtelim.

İç mekanda da değişime giden modelde koltuk başlıkları ve ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol dikkat çekiyor. Ayrıca araçta 8 inç dokunmatik ekranlı iki farklı bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Araçta standart olarak sunulan entegre yol bilgisayarı, otomatik uzun far etkinleştirme ve direksiyon simidinde aydınlatmalı kumandalara sahip hız sınırlandırma özelliği yer alıyor. Ayrıca ijital ekranlı otomatik klima, direksiyonda aydınlatmalı kumandalara sahip hız sabitleme, ısıtmalı ön koltuklar ve eller serbest kart sistemi de araçta opsiyonel olarak sunulan donanımlar arasında yer alıyor.

LPG Kapasitesi Arttı

Marka tarafından yapılan açıklamada Yeni Duster’da dizel ve benzinli motorlara yer verildiği belirtildi. Dizel motor dCi 115 beygir (4x2 veya 4x4) ve 6 ileri manuel şanzıman ile tercih edilebilecek.

Benzinli motor seçeneği ise TCe 90 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzıman ile karşımıza çıkacak. Ayrıca TCe 150 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzıman, TCe 150 beygir (4x4) ve 6 vitesli manuel şanzıman, TCe 150 beygir (4x2) ve 6 vitesli EDC otomatik şanzıman da tercih edilebilir versiyonlar arasında yer alıyor.

Duster yeni modeli fabrika çıkışlı LPG versiyona da sahip olacak. LPG çıkışlı versiyon ECO-G 100 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzımanı üzerinde taşıyacak.

Yeni Dacia Duster Eylül ayında ülkemizde satışa sunulacak.

Advertisement