Çip Krizinde Yeni Dönem! Sıfır Araçlara Eski Teknoloji

Çip Krizinde Yeni Dönem! Sıfır Araçlara Eski Teknoloji

Çip krizi otomotiv sektörünü etkilemeyi sürdürüyor. Artık araçların yeni modelleri bazı özellikler olmadan üretim bandından inecek.  Bu gelişme ile beraber araç almak isteyen müşteriler, eski teknoloji ve yeni araçlarla karşılaşacak.

Çip krizi otomotiv sektörünü etkilemeyi sürdürüyor. Artık araçların yeni modelleri bazı özellikler olmadan üretim bandından inecek.  Bu gelişme ile beraber araç almak isteyen müşteriler, eski teknoloji ve yeni araçlarla karşılaşacak.

Dokunmatik ekran ve ayarlanabilir koltuk gibi araç içi özellikler bazı otomobil üreticilerinin modellerinde olmayacak. Çip krizi nedeni ile birçok otomobil devi, yeni modellerini bazı özellikleri eksik satışa sunmayı planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Krizden çıkış için 2023'ün en erken tarih olarak düşünülmesi üreticileri darboğazdan çıkış için yeni çözüm yöntemleri üretmeye sevk etti. Teknolojide eskiye dönüş de bunlardan biri olarak görülüyor.

Chevrolet GMC alacak müşteriler, koltuk ısıtma ya da HD radyo gibi özelliklerden yararlanamayacak. Hemen hemen tüm araçlarda yaygın hale gelen Navigasyon, Nissan ve Ford otomobillerinde yer almayacak. BMW'nin araçlarında ise dokunmatik ekrana yer verilmeyecek.

TRT Haber'de yer alan habere göre, en yeni teknolojilerden otonom sürüş, hemen hemen yeni modellerin hepsinde bulunan kablosuz telefon şarjı da üreticilerin tasarrufa gittiği kalemler arasında yer alıyor.

Tesla'nın yeni modellerde USB bağlantı noktalarını eklememesi kadar, müşterilerine bunu bildirmemesi de dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çip krizinden bir türlü çıkılamaması, ülkeleri farklı yollara itti.

Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye, çip üretimine yönelirken, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya da üretimi artırma hedefinde.