Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Avrupa'da Fabrika Kuracak

Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Avrupa'da Fabrika Kuracak

​​​​​​​Norveç'te Tang adında elektrikli SUV modeli bulunan BYD, Avrupa'da araç üretimi yapmak için Fransa ile görüşmelerini sürdürüyor.

Norveç'te Tang adında elektrikli SUV modeli bulunan BYD, Avrupa'da araç üretimi yapmak için Fransa ile görüşmelerini sürdürüyor.

Çinli otomobil üreticisi BYD son günlerde Avrupa'da yayılma hedeflerini hızlandırdı. Bu kapsamda BYD Almanya ve İsveç'te elektrikli otomobil satışı yapacak. Ayrıca şirket Avrupa da sadece bu ülkeler ile kısıtlı kalmayacak, başka Avrupa ülkelerinde de satış yapacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ülkeler ile birlikte Hollanda ve Danimarka'da da BYD elektrikli araç satışına başlayacak.

​​​​​​​

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Çinli otomobil üreticisi BYD, Avrupa'da tesis kurarak burada araç üretimi yapmayı planlıyor. BYD’nin başkan yardımcısı Li Ke, Avrupa'da ilk otomobil fabrikasını kurmak için hazırlıklarına devam ettiklerini ve bu konuya fazlasıyla önem verdiklerini ifade etmişti.

Çinli otomobil üreticisi BYD'nin Fransa'da araç üretim fabrikası kurmak için Fransız hükümeti ile görüşme halinde olduğu ifade ediliyor. Medyaya düşen bu haber sonrası resmi bir açıklama ile haberi doğrulayan BYD, "Şirket şu anda Avrupa'da bir binek araç fabrikası kurmanın fizibilitesini yapıyor ve uygun bir yer arıyor." ifadeleri ile haberi doğruladı.

BYD, Avrupa da açacağı fabrika için son kararını 2023 yılı içerisinde vereceğini ifade ediyor. Avrupa da kurulacak olan fabrikanın yeri belirlendikten sonra araç üretimi 2025 yılında başlayacak ve Avrupa'da üretilen ilk elektrikli araç olarak satışa sunulacak.

​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çinli otomobil üreticilerin Avrupa pazarında etkisini arttırma hedefi devam ederken, Avrupalı otomobil üreticileri bu durumu kendileri için risk olarak görüyorlar. Bu yüzden de Avrupalı otomobil üreticileri, Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa’ya yaptığı bu yatırımlardan oldukça rahatsız oluyorlar.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Çin'in Avrupalı otomobil üreticilerine yönelik ekstra vergi uyguladığını ve Avrupa Birliği'nin de aynı şekilde Çinli otomobil üreticilerine karşılık vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Advertisement