Çinli Great Wall Avrupa Pazarına Giriyor

Çinli Great Wall Avrupa Pazarına Giriyor

Son günlerde Çinli otomobil üreticilerinin pazarda payları artırma çalışmaları sürüyor. İlk önce kendi ülkelerinde pazar paylarını artıran otomobil üreticileri şimdi de Avrupa ve diğer pazarlara girerek paylarını artırma çalışmalarına devam ediyor.

Son günlerde Çinli otomobil üreticilerinin pazarda payları artırma çalışmaları sürüyor. İlk önce kendi ülkelerinde pazar paylarını artıran otomobil üreticileri şimdi de Avrupa ve diğer pazarlara girerek paylarını artırma çalışmalarına devam ediyor. Çinli otomobil üreticisi Great Wall, Ora ve Wey markalarının Avrupa pazarına açılması için otomobil satış grubu Emil Frey ile anlaşma yaptığı açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçen yıl otomobil üreticisi Great Wall Münih’teki IAA Fuarı’nda Avrupa pazarına gireceğini paylaşmıştı. Şimdi de şirket bu pazar için faaliyetlerine başladı. Şirket, ilk olarak Almanya’da pazara girmeyi planlıyor. İlk etapta tamamen elektrikli Ora Funky Cat modelinin 2022 yılının 4. çeyreğinde satışa sunulması hedefleniyor. Şirketin birinci sınıf markası Wey de Emil Frey'in Coffee 01 plug-in hibrit SUV’unu tanıtacağı Almanya’da ilk olarak satışa çıkması planlanıyor.

Planlar doğrultusunda Almanya’dan sonra Avrupa kıtasında bulunan bir çok ülkede üreticilerin araçlarının satılması hedefleniyor.

Great Wall Avrupa Pazarı Başkan Xiangjun Meng, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Great Wall Motors için bu, Avrupa yolunda bir dönüm noktasıdır. Emil Frey ile olan bu işbirliği projesi, pazara girişimizin ve müşterilerimize giden yolun rotasını belirliyor.” ifadelerini kullandı.

Advertisement