Chery Modelleri Türkiye’ye Geliyor

Chery Modelleri Türkiye’ye Geliyor

​​​​​​​Daha önce ülke pazarımızda bulunan Chery, Türkiye pazarından çekilme kararı almıştı. Yakın geçmişte şirket Türkiye pazarına tekrar giriş yapacağını açıklamıştı.

Daha önce ülke pazarımızda bulunan Chery, Türkiye pazarından çekilme kararı almıştı. Yakın geçmişte şirket Türkiye pazarına tekrar giriş yapacağını açıklamıştı. Son yaşanan gelişme ile Chery, TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 modellerini bulunduran ilk sevkiyatını Çin’in Wuhu Limanı üzerinden ülkemize gönderdi.

Çinli otomotiv devi Chery, üç farklı SUV modeli ile ülkemizde satışa sunulmaya hazırlanıyor. Bu araçlar 1.6 litre benzinli motor seçeneği ile satışa çıkarılacak. Geçen yıl Guanzghou da düzenlenen fuarda tanıtılan Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerini Türkiye de satışa çıkaracak. Bu kapsamda Chery şirketi Tiggo 8 Pro, Tiggo 7 Pro ve Omoda 5 modellerini bulunduran sevkiyatını Çin’in Wuhu Limanı’ndan Türkiye’ye gönderdi.  

 

Chery tarafından geliştirilen Acteco 1.6 TGDI benzinli motor Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerinde yer alacak. Motor yüzde 41 termal verimliliğe sahip, 197 beygir güç ve 290 Nm tork üretebiliyor. Türkiye'de satışa sunulacak olan Acteco 1.6 TGDI benzinli motor Çin’in en iyi 10 motoru arasında gösteriliyor.

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei tarafından yapılan açıklamaya göre şirket Türkiye de sadece araç satışı yapmakla kendini sınırlamayacak. Ülkemizde 'kazan-kazan stratejisi' üzerinde durduklarını ifade eden Zhenghai Mei, Türkiye de üretim tesisi kurmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Chery Türkiye Başkanı Bay Fenghuo Si konuyla ilgili yaptığı konuşmada; "Türkiye, mükemmel bir coğrafi konuma ve gelişmiş otomotiv endüstrisine sahip bir ülke, Avrupa ve Asya'ya yayılmış durumda. Ayrıca Türkiye, Chery için her zaman en önemli stratejik pazarlardan biri oldu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak bölge için bağımsız bir ekip ve işletme organizasyonu kurarak yatırım yaptık. Daha önce yaptığımız pazar araştırması ve müşteri beklentileri analizlerine dayanarak, bugün limanımızdan ayrılan üç modelimiz, Chery'nin en güncel teknolojisini temsil ediyor ve Türkiye'deki müşterilerimiz için eşi benzeri görülmemiş kalitede sürüş deneyimleri yaşatacak" ifadelerine yer verdi.

Çin'de 18 yıldır üst üste en yüksek binek araç ihracat sayısına ulaşan Chery’e, 20.794 patent başvurusu yapıldı. Chery bu başvuruların 13.153’ünü onayladı.

Advertisement