BMW, İki Milyonuncu 7 Serisi Aracını Üretti

BMW, İki Milyonuncu 7 Serisi Aracını Üretti

​​​​​​​​​​​​​​Uzun süredir BMW şirketinin Almanya’daki Dingolfing tesislerinde üretimine devam edilen 7 Serisi iki milyonuncu otomobilini üretmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Uzun süredir BMW şirketinin Almanya’daki Dingolfing tesislerinde üretimine devam edilen 7 Serisi iki milyonuncu otomobilini üretmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. BMW’nin ürün gamında özel bir yeri olan 7 Serisinin lüksün ve teknolojinin zirvesi olarak tanımlanıyor. 7 Serisinin, 2 milyonuncu araçı olarak i7 xDrive60 versiyonu fabrikada üretimi yapıldı. 1977 yılından beri üretimine devam edilen modelin hem içten yanmalı motor hem de Elektrikli motor versiyonlarına sahip olarak üretimine devam ediliyor.

Araba sektörünün öncü teknolojilerini kullanmasıyla bilinen BMW 7 Serisi, 1977 yılından beri Dingolfing tesislerinde üretimini sürdürüyor. İlk nesil BMW 7 Serisinde, önceden programlanmış iki adet sürüş moduna sahip otomatik şanzıman, hidrolik direksiyon ve yol bilgisayarı gibi o dönemin çok ilerisinde yer alan donanımlar bulunuyordu. Bu nesilden sonraki iki nesil boyunca ise premium otomobilde Park sensörü, ABS, navigasyon sistemi, hava yastıkları gibi birçok dönemine göre öncü teknolojilere yer verildi.

Günümüzde üretilen BMW 7 Serisinin G70 kasa koduna sahip yedinci nesil 7 Serisi olarak üretildiğini ifade edelim. G70 kasa koduna sahip olan 7 Serisinin üretimine başlamadan önce BMW, Dingolfing’de yer alan tesisine 300 milyon dolardan fazla yatırım yapmıştı. BMW, Dingolfing’de yer alan tesisinde, BMW i7 için elektrik motorları ve batarya sistemleri üretimini de burada gerçekleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dingolfing tesisinin yöneticisi olan Christoph Schroder, “BMW 7 Serisi bizim en iyi modelimiz. Araç içerisinde en ilerici ve en son teknolojileri birleştiriyoruz. Beni özellikle gururlandıran şey ise 45 yıl önce ilk defa tanıtıldığından beri BMW 7 Serisinin burada üretiyor olmamız.” diye konuştu.

Advertisement