Avrupa’da Türk Rüzgarı Esiyor!

Avrupa’da Türk Rüzgarı Esiyor!

Milli sporcularımız birçok alanda şampiyonluklar kazanmaya devam ediyor. Karting, pist yarışları, offroad ve ralli gibi birçok farklı branşta tam 10 ayrı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Milli sporcularımız birçok alanda şampiyonluklar kazanmaya devam ediyor. Karting, pist yarışları, off-road ve ralli gibi birçok farklı branşta tam 10 ayrı şampiyonluk sevinci yaşadı. Sporcularımız bu şampiyonluklarla geleceğe daha güvenli bakmamıza olanak sağlıyor.

Ülkemizde son zamanlarda otomobil sporları yükselişe geçti. 2022 yılında yurt dışında mücadele eden Türk sporcularımız bir çok farklı kategoride tam 10 ayrı şampiyonluk kazanma başarısı gösterdi. Farklı branşlarda ülkemizi Avrupa’da temsil eden Milli sporcularımız arka arkaya gelen kupalar ve podyumlarla beraber İstiklal Marşı’mızın çalınmasına vesile olarak ülke olarak gururlanmamıza neden oldular. Bunun dışında genç yeteneklerimiz sayesinde sporun geleceğine güvenle bakmamıza da olanak sağladılar. İşte 2022’de Avrupa’da pistlerde ve etaplarda göğsümüze kabartan sporcu listemiz:

İSKENDER ZÜLFİKARİ

10 yaşında olan karting sporcumuz İskender Zülfikari, 2021 yılında 30 yarışın tamamını kazanarak ülkemiz adına bir rekora imza attı. Türkiye Karting Mini Kategori Şampiyonluğu sonrası, 2022 sezonunda rotasını Avrupa’ya çeviren Milli sporcumuz İtalya’da 9 ülkeden 35 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği IAME X30 Mini Serisi ve 25 ülkeden 94 sporcunun mücadele ettiği WSK Open Cup Mini Kategori Şampiyonluklarını kazandı. Genç Milli gururumuz, sezon sonunda başarılarına bir ekleme daha yaparak 122 sporcunun yer aldığı mini kategoride sezonu WSK Final Cup Şampiyonu olarak sonlandırdı. Bu sayede İskender, bir yıl içinde üç farklı şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SALİH YOLUÇ

2020 yılında ikonik Le Mans 24 saat yarışını kendi alanında kazanmayı başaran tarihteki ilk ve tek Türk pilotu olarak kayıtlara geçti. Salih Yoluç; takım arkadaşları Charlie Eastwood ve Jack Aitken ile beraber kurdukları Racing Team Turkey ile 2022 Avrupa Le Mans Serisi LMP2 Pro-Am sınıfında şampiyonluğun sahibi oldu. Formula 1’de kullanılan Fransa’daki Paul Ricard, İtalya’daki Imola ve Belçika’daki SPA pistlerinde yarış kazanma başarısı gösterdi. İstiklal Marşı’mızı dinleten Yoluç ve Eastwood pilotlar şampiyonluğunu kazandı. Racing Team Turkey de takımlar şampiyonluğunun sahibi oldu. Salih Yoluç, 2020 yılında FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nı kendi kategorisinde ikinci olarak bizleri gururlandırdı.

Advertisement