Avrupa'da En Popüler Otomobil Markaları Belli Oldu

Avrupa'da En Popüler Otomobil Markaları Belli Oldu

Avrupa'nın en çok aranan otomobil markaları belli oldu. Ülkemizde ilk sırayı Fransız üretici Renault aldı.

2017-2021 yılları arasında 64 farklı otomobil markasının Google arama yoğunluklarını değerlendirdi ve Avrupa'da en çok aranan otomobil markaları tespit edildi.

En Çok Aranan Marka: BMW

BMW, Avrupa'da en fazla aranan otomobil markası olarak dikkat çekti. İngiltere, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Makedonya gibi ülkelerde ilk sırada yer alan marka başarısını Google arama sonuçlarına da taşıdı.

Mercedes İkinci Sırada Yer Aldı

Mercedes-Benz, 10 ülkede internet kullanıcıları arasında en popüler marka olarak karşımıza çıksa da en çok tercih edilen ikinci otomobil üreticisi oldu. Markanın en çok tercih edildiği yerler: Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve aralarında Portekiz, Lüksemburg ve Belçika’nın da yer aldığı birkaç Batı Avrupa ülkesi oldu.

Bulgaristan Toyota Dedi

Bulgaristan, Yunanistan, Letonya, Litvanya ve Polonya’da en çok aranan Toyota ise 3. sırada kendine yer buldu.

Bir başka Alman otomotiv devi Volkswagen ve Tesla 4. sırada yer aldı. Elektrikli araç üreticisi Tesla; İrlanda, Liçestayn, Norveç ve İsviçre gibi zengin Avrupa ülkelerinde ilk sırada yer aldı.

Alman üretici Volkswagen ise İspanyollar, İtalyanlar, Belaruslular ve Ukraynalılar tarafından tercih edildi.

Türkiye Renault Diyen Tek Avrupa Ülkesi Oldu

Ülkemizde en çok aranan otomobil markası ise Renault oldu. Fransız otomotiv devi tüm Avrupa sınırlarında sadece bizim ülkemizde ilk sırayı aldı.