Audi e-Tron Modellerinin Menzili %5 Artacak

Audi e-Tron Modellerinin Menzili %5 Artacak

Audi, e-Tron Quattro SUV'nin 2019 ve 2020 modelleri için menzili 20 km'ye kadar veya yaklaşık %5 artırabilen yeni, ücretsiz bir yazılım güncellemesini getirdiğini bizlere duyurdu. Bu güncelleme ile 2018 yılının Eylül ayı ile 2019 yılının Kasım ayı arasınd

Audi, e-Tron quattro SUV'nin 2019 ve 2020 modelleri için menzili 20 km'ye kadar veya yaklaşık %5 artırabilen yeni, ücretsiz bir yazılım güncellemesini getirdiğini bizlere duyurdu. Bu güncelleme ile 2018 yılının Eylül ayı ile 2019 yılının Kasım ayı arasında üretilen yaklaşık 34.000 Audi e-tron 55 quattro aracı, menzil artışı olacak.

Üretici, verimlilik artışlarını yeni modellerle sınırlamadığını, ancak halihazırda yolda olan araçların verimliliğini artırdığını bizlere iletti. Ne yazık ki, kablosuz yazılım güncelleme seçeneği yer almıyor ve müşterilerin kurulum için Audi servis merkezlerini ziyaret etmeleri gerektiğini de belirtelim.

2019 Kasım ayından sonra üretilen tüm Audi e-tron Sportback araçları, halihazırda geliştirilmiş donanım ve yazılımla karşımıza çıkıyor. Optimize edilmiş yazılım, Audi'ye göre menzil artışına en büyük katkıyı bizlere sunuyor. Donanım geliştirmelerinin eklenmesiyle, mevcut Audi e-tron 55 quattro, 441 km menzil mesafesi sunacak.

Audi 95 kWh'den sadece 83 kWh'lık kısmını kullandırıyordu. Güncelleme sonrasında kapasite 86 kWh (%3.6 daha fazla) olacak. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Diğer iyileştirmelerin yanı sıra güncelleme, yüksek voltajlı bataryanın kullanılabilir kapasitesini genişletiyor. Sonuç olarak, Audi e-tron 55 quattro'daki 95 kWh pil daha fazla net kullanılabilir güç sağlıyor – bu nedenle 86 kWh kapasitesi daha yüksek menzil anlamına geliyor."

Yeni yazılım, batarya kapasitesine ek olarak, ön elektrik motorunun kontrolünü de optimize ediyor. Normal sürüş modunda, arka aksa bağlı motor çalışmaya devam eder. Verimliliği artırmak için, ön elektrik motoru artık neredeyse tamamen bağlantısı kesilir ve kapatılır. Yalnızca daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda her iki motor da devreye girer. Bu durum, motor konseptinin ana avantajından, yani elektriksel sürüklenme kayıpları olmadan akımsız çalışmadan daha da etkili bir şekilde yararlanmayı mümkün kılar."

"Ayrıca güncelleme, soğutmayı da iyileştiriyor. Dört ayrı devreden oluşan oldukça esnek termal yönetim sistemi, yüksek voltajlı bileşenlerin sıcaklığını daha da verimli bir şekilde düzenliyor. Kontrol sisteminin değiştirilmesi, hava akış hızlarının düşürülmesini mümkün kılıyor. Soğutma sıvısı devresi, böylece enerji tüketimini azaltır. Soğutma sistemi, hızlı DC şarj, uzun pil ömrü ve yüksek yükler altında bile tutarlı sürüş performansı için temel oluşturuyor."

Advertisement