Audi 5G İle Donatılıyor

Audi 5G İle Donatılıyor

Audi ve Verizon ortaklığında yapılan bir anlaşma sonrası 2024 model yılından itibaren araçlar 5G teknolojisi ile donatılacak. Son yıllarda bazı ülkelerde kullanılmaya başlanan 5G teknolojisi, artık otomobillerde de kullanılacak.

Audi ve Verizon ortaklığında yapılan bir anlaşma sonrası 2024 model yılından itibaren araçlar 5G teknolojisi ile donatılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son yıllarda bazı ülkelerde kullanılmaya başlanan 5G teknolojisi, artık otomobillerde de kullanılacak.

Bu akıma son olarak lüks otomobil markası Audi de katıldı. Alman otomobil şirketi, gelecekteki otomobillerin belirli modellerinde 5G bağlantısı sunacağını ifade etti.

Volkswagen otomobil grubunun parçası Audi, 2024'ten bu yana Audi araçlarının belirli modellerinin Verizon'un 5G Ultra Geniş Bant ağına bağlanabileceğini de ifade etti.

Yeni Audi 5G serisinin sürücüleri, internet yüklemeleri veya akışı için daha yüksek hıza, 3D haritalama ile geliştirilmiş bir araç içi navigasyon sistemine ve bulut tabanlı kullanıcı profillerine erişme imkânı da bulunuyor.

Audi, 2015 A3'le müşterilere araç içi Wi-Fi ve 4G LTE bağlantısı sağlayan ilk otomobil üreticilerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Otomobil üreticisi, 5G bağlantısında da yine sektörde öncü konumda yer almak istiyor.

Advertisement