Audi, 2025 Yılında Q9’u Piyasaya Sürecek

Audi, 2025 Yılında Q9’u Piyasaya Sürecek

​​​​​​​Audi her geçen gün yeni hamlelerle otomobil gamını geliştiriyor. Yakın zaman önce Audi, Çin’de MQB platformu üzerine inşa edilen yeni Q6’nın tanıtımını yapmıştı.

Audi her geçen gün yeni hamlelerle otomobil gamını geliştiriyor. Yakın zaman önce Audi, Çin’de MQB platformu üzerine inşa edilen yeni Q6’nın tanıtımını yapmıştı. Q7 ile kıyaslandığında daha uzun ve geniş olan araç, 3 sıralı koltuk dizilimi ile VW Atlas’a rakip olarak satışı çıkarıldı.

Automotive News tarafından aktarılan son bilgilere göre şirket, ABD’de ve Çin’de satışa sunulacak Q9 üzerinde çalışmalara başladı.

Yapılan paylaşımları göre Audi, bu modele dair detayları bayilere aktardı. Aracın 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca bu aracın, şirketin son içten yanmalı destekli modeli olacağını belirtelim. Şimdilik aracın sadece Çin’de ve ABD’de satışa sunulması bekleniyor. Fakat aracın rakipleri GLS ve X7’nin Avrupa’da da satılması şirketin Avrupa pazarına açılmasına neden olabilir.

Araca dair henüz net bir bilgi paylaşılmadığını söylemekte fayda var. Audi’nin ilerleyen günlerde giriş seviyesi Q2’yi iptal edeceğini biliyoruz. Bu sebeple Q9 gibi bir araç şirket için iyi bir yatırım olabilir.

Advertisement