Alfa Romeo Yeni Bir SUV İle Karşımıza Çıkabilir!

Alfa Romeo Yeni Bir SUV İle Karşımıza Çıkabilir!

Alfa Romeo, sosyal medya kampanyası ile karşımıza çıkıyor. Takipçilerine özel "devrim yaratan sportif bir şehir aracı" ismini takiplerin tahmin etmesi isteniyor. Alfa Romeo yeni aracının yakın bir dönemde piyasaya sürüleceğini bizlere göstermiş oldu.

Alfa Romeo, sosyal medya kampanyası ile karşımıza çıkıyor. Takipçilerine özel "devrim yaratan sportif bir şehir aracı" ismini takiplerin tahmin etmesi isteniyor. Alfa Romeo yeni aracının yakın bir dönemde piyasaya sürüleceğini bizlere göstermiş oldu. Alfa Romeo markasının bu yeni SUV modelinin, "Brennero" olarak adlandırılması bekleniyor. Alfa markasının yeni SUV modeli Jeep Avenger ile aynı platform üzerine yükselecek.

Alfa Romeo markasının ilk yüzde yüz elektrikli otomobil modeli, markanın çekirdek müşterilerine ek olarak özellikle aileler ve kadınlar gibi yeni kullanıcıları hedeflemiş durumda diyebiliriz. Bu yeni SUV modeli Alfa Romeo markasının yalnızca "sportif bir marka" olarak karşımıza çıkmıyor ve daha geniş bir kitleye hitap eden bir marka olarak bizleri karşılayacak.

Karşımıza çıkan bu kompakt crossover modeli gelecek sene Haziran ayı içerisinde piyasaya çıkacak ve yeni STLA Small platformu üzerine yükselecek. Jeep Avenger modeline benzer şekilde 402 km menzil mesafesi sunacağını da hedefleyelim. Bunun dışında modelin hafif hibrit benzinli bir motor seçeneği ile sunulacağının da altını çizelim.

Alfa Romeo markasının elektrikli araçların ön planda tutulduğu 2027 yılından bu yana yalnızca elektrikli modeller sunma stratejisi amaçlanarak bu crossover model sadece elektrikli bir seçenek olarak karşımıza çıkacak.

CEO Jean-Philippe Imparato'nun açıklamalarına baktığımız zaman yeni araç tasarımında günümüz modelleri içerisinden ve geçmiş modellerden benzerlikler taşıyacak. Alfa Romeo markasının ilk elektrikli aracı, marka için satışları artırmada kilit bir role sahip olacak. Avrupa satışlarının pandemi sonrasında hala düşük seviyelerde olduğunu düşünürsek markasının bu atağı oldukça büyük bir önem taşıyor.