ABD’den Bir Uçan Otomobil Daha Geldi

ABD’den Bir Uçan Otomobil Daha Geldi

Otomobil sektörünün geleceği olarak görülen uçan otomobillere Asya ülkelerinden sonra ABD otomotiv endüstrisi de yatırım yapmaya devam ediyor.

Geleceğin teknolojisi olarak tabir edebileceğimiz Uçan Otomobillere hakkında global anlamda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Her geçen gün uçan arabalar hakkında çeşitli ülkelerden çalışmalar geldiğini de belirtelim. Son olarak ABD uçan araçlar hakkında önemli gelişmeleri bizlerle paylaştı.

Otomobil sektörünün geleceği olarak görülen uçan otomobillere Asya ülkelerinden sonra ABD otomotiv endüstrisi de yatırım yapmaya devam ediyor. Daha önce Toyota, Hyundai ve Geely gibi otomotiv devleri üzerinde çalıştıkları uçan araçların bir benzerini, ABD'li üretici General Motors (GM) da tanıttı.

Tüketici elektroniği fuarı CES 2021 tarihinde uçan aracı hakkında bilgiler paylaşan GM, aracın dikey iniş ve kalkış yapabileceğini, havada yaklaşık 90 km/s hıza ulaşılabileceği de kullanıcılarına aktardı. Aracın ne zaman piyasa çıkacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Global anlamda gelişmelere paralel olarak ülkemizde de yerli uçan araba geliştirme çalışmaları halen devam ediyor.

Advertisement