2024 Renault Espace Modelinin Tanıtımı Gerçekleşti

2024 Renault Espace Modelinin Tanıtımı Gerçekleşti

Renault, minivan Escape modelinin üretimini geride bıraktığımız yılda sonlandırdı. Şimdi ise Renault Espace modeli SUV gövde tipinde üretilecek.

Renault, minivan Espace modelinin üretimini geride bıraktığımız yılda sonlandırdı. Şimdi ise Renault Espace modeli SUV gövde tipinde üretilecek. SUV gövde tipindeki Espace 2024 yılında satışa sunulacak.

Renault Espace de C şeklinde far tasarımı kullanılıyor. Otomobilin ön kısmında yer alan büyük ızgaranın içinde Renault logosunu görüyoruz. Aracın kaputu ise kavisli bir yapıya sahip biçimde karşımıza çıkıyor.

​​​​​​​

Renault Espace modelinin arka tarafını incelediğimizde ise bagaj kapağının büyük kısmını kapsayan lambalar dikkat çekiyor. Ön far tasarımı ile hemen hemen aynı görüntüye sahip olan bu lambalar araca hoş bir görüntü veriyor. Aracın arka kısmını incelerken bagaj hacminden de bahsedelim. Araç, oldukça büyük bir bagaj kapasitesine sahip olarak karşımıza çıkacak. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre aracın üç sıra koltuklu versiyonunda 159 litre, iki sıra koltuklu versiyon ise 777 litre bagaj hacmi kullanıcılara sunulacak.

Renault Espace modelinin iç tasarıma baktığımızda ise, kullanıcıların rahat edebileceği geniş bir oturma düzenine sahip olduğunu görüyoruz. Araçta yolculuk yapacak kullanıcılar 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve 12 inç bilgi-eğlence ekranını kullanabilecek. Tek bir panelde yer alan bu ekranlar sadece sürücü tarafından değil yolcular tarafından da rahatlıkla görülebilecek. Ayrıca aracın ikinci ve üçüncü sıra koltuklarında USB Type-C kablo bağlantı özelliği kullanıcılara sunuluyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

2024 model Renault Espace modelinin motor özellikleri baktığımızda hibrit motor kullanıldığını görüyoruz. 1.3 litre benzinli motor sayesinde otomobil, 131 beygir güç ve 205 Nm tork üretebiliyor. Bu benzinli motor, iki elektrikli motor ile destekleniyor. Bu elektrikli motorlardan biri marş jeneratörü olarak kullanılan 25 beygir gücünde ve 68 beygir güce sahip ikinci elektrikli motor ile destekleniyor. Renault tarafından paylaşılan verilere göre Renault Espace toplam 199 beygir güç üretebilecek. Aracın 0’dan 100 kilometreye ulaşması ise 8.8 saniye de olacak.

Renault, Espace modeli için fiyat bilgisi paylaşmadı. Aracın fiyatını ise satışa sunulduğunda öğreneceğiz. Renault Espace modeli 2010 yılından beri ülkemizde sıfır araç olarak satışı yapılmıyor. 2024 model Renault Espace’nin ise ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.