2024 Acura ZDX’in Teaser Görüntüleri Paylaşıldı

2024 Acura ZDX’in Teaser Görüntüleri Paylaşıldı

2022 yılının Ağustos ayında Acura, ZDX'i tamamen elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkaracağını ve ilk üretim aracı olarak geleceğini resmen açıklamıştı.

2022 yılının Ağustos ayında Acura, ZDX'i tamamen elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkaracağını ve ilk üretim aracı olarak geleceğini resmen açıklamıştı. Birçok araba severin beklediği an yavaş yavaş yaklaşıyor ki adeta küllerinden doğan ZDX ile ilgili çeşitli resmi teaser görüntüleri de paylaşıldı.

Acura’nın ürettiği modellerde sürüş keyfi ve yol davranışını kullanıcılar bekliyor ki zira bu model ile Acura bunu kanıtlamak amacında. Bu özellikleri yerine getirmek isteyen marka, ZDX'in geliştirme sürecinin artık gerçek koşullarda devam edildiğini belirtiyor. Acura, bu test olayına Precision Crafted Performance ismini veriyor.

Aşağıdaki fotoğraf galerimizde yer alan bu otomobil, önce ki versiyonundan çok daha geleneksel bir görüntüye sahip olarak gelecekmiş gibi görünüyor. Precision EV konseptinin tasarımından ilham alındığı da Acura tarafından ifade ediliyor.

Markanın pille çalışan ilk üretim modeli olan ZDX, SUV dinamiklerini ve genel sürüş deneyimini optimize etmek için oldukça fazla mesai harcıyor. Galerimizdeki fotoğraflarda inceleyebileceğiniz üzere, bu deneme aracı geçici farlar ve arka lambalar alarak testlerini sürdürmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kendisinin çok daha az kamuflajlı haliyle karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

ZDX’in tasarımı Güney Kaliforniya'daki Acura Design Studio'da yapıldı. araçın, Honda ile yapılan ortaklık sonucunda General Motors'un Ultium platformunu kullanacağını ifade edelim. Henüz güç aktarma organı ve batarya ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı şirket tarafından yapılmasa da, sözü geçen mimarinin 50 ila 200 kWh arasında değişen bataryaları destekleyebileceğini biliniyor.

Acura, yeni ZDX'i 2023 yılında tanıtacağını ifade ediyor. Kulislerde konuşulanlara göre, çok daha sportif bir ZDX Type S modeli de yapım aşamasında olduğu konuşuluyor.

Advertisement