Toyota, Tamamen Elektrikli Hilux EV Konseptinin Tanıtımını Gerçekleştirdi

Toyota, Tamamen Elektrikli Hilux EV Konseptinin Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​​​​​​​​Elektrifikasyon süreciyle birlikte Japon otomobil üreticisi Toyota, ürün gamında değişiklik yapma sürecine devam ediyor.

Elektrifikasyon süreciyle birlikte Japon otomobil üreticisi Toyota, ürün gamında değişiklik yapma sürecine devam ediyor. Özellikle hibrit teknolojisine oldukça fazla önem veren şirket, hibrit motorlara ek olarak tamamen elektrikli araçları da kullanıcıların beğenisine sunuyor. Son yapılan tanıtımla birlikte şirket, kullanıcıların karşısına yeni bir elektrikli otomobil çıkardı.

Hilux Revo BEV adı verilen konsept otomobili Toyota, Tayland'daki 60. faaliyet yıl dönümü kutlamaları sırasında tanıtımını yaptı.  pick-up modeli şu anda sekizinci nesliyle yollarda görmeye devam ediyoruz ve bölgeye bağlı olarak dört - altı silindirli motor opsiyonları bulunan modelinin tamamen elektrikli versiyonu karşımıza çıktı.

Japon üretici Toyota bu tanıtım sırasında herhangi bir bilgi paylaşımı yapmadı. Elektrikli hafif ticari araç prototipi IMV 0 Concept de bu tanıtım sırasında karşımıza çıktı. Her ne kadar bu tanıtım sırasında şirket tamamen elektrikli otomobillerinin tanıtımını gerçekleştirmiş olsa da Toyota Başkanı ve CEO'su Akio Toyoda, elektrikli araçların karbon nötr hedeflerine ulaşmanın tek yolu olmadığını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık Hükümeti'nden sıfır emisyonlu araç geliştirme için Advanced Propulsion Center üzerinden fon alan Toyota sonra hidrojenle çalışan bir Hilux üzerinde çalışmaya başladığını da açıklamıştı. Japon üreticinin pickup'ı kendi hidrojen teknolojisini kullanarak dönüştürmesi bekleniyorken şimdilik herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.