2023 Opel Mokka Electric, Daha Büyük Bataryasıyla Tanıtımı Yapıldı

2023 Opel Mokka Electric, Daha Büyük Bataryasıyla Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Opel, 51 kWh'lik kullanılabilir kapasitesi olan bir bataryaya sahip olan 2023 Mokka Electric'in tanıtımını yaptı.

Opel, 51 kWh'lik kullanılabilir kapasitesi olan bir bataryaya sahip olan 2023 Mokka Electric'in tanıtımını yaptı. Bu batarya değişimi ile birlikte aracın menzili WLTP değerlerine göre 338 kilometreden 406 kilometreye ulaşmış oldu.

2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli otomobil satmayı planlayan Stellantis bu bağlamda çalışmalarına devam ediyor. Yeni elektrikli otomobillerin tanıtımını hızla yapan şirket bu dönüşümü hızlandırmaya çalışıyor.Astra Electric'in hem de Peugeot E-308'in 54 kWh'lik bataryaya sahip versiyonlarını geçtiğimiz günlerde şirket paylaşmıştı. Bu arabalardan sonra şimdi de sıra Mokka Electric'e gelmiş oldu.

2023 Mokka Electric, bu kapsamda 51 kWh'lik kullanılabilir kapasitesi olan bir bataryası ile tanıtımını yaptı. Bu değişimle birlikte aracın menzili WLTP değerlerine göre 338 kilometreden 406 kilometreye çıkmış oldu. 100 kW'lik bir DC şarj istasyonunda arabayı yüzde 80'e kadar yalnızca yarım saatte şarj edebiliyorsunuz. Enerji tüketimi 100 kilometrede yeni güncellemeyle birlikte 15.2 kWh'e düşmüş oldu.

Peugeot'un E-208'de batarya paketini güncellemesi ile birlikte Opel Corsa-e'nin de bu güncellemeyi alacağını ifade ediyor.

Yeni Opel Mokka Electric, 156 beygir güce sahip ve 260 tork üretebilen ön tarafta yer alan bir motora sahip olarak karşımıza çıkıyor. Maksimum 150 kilometre hıza çıkabilen Astra Electric'ten alınan motor, 0'dan 100 kilometre hıza 10 saniyeden daha kısa sürede ulaşabiliyor.

Şirket aracın adını Mokka-e'den Mokka Electric'e olarak çevirdi. Astra da aynı Mokka gibi Electric takısını aldı. Bu gelişmeleri düşündüğümüzde yeni Corsa da elektrikli versiyonunda Electric takısına sahip olarak karşımıza çıkacak.

Advertisement