2021'in Sonunda Satışa Sunulacak

2021'in Sonunda Satışa Sunulacak

Honda ürün gamını güçlendirmeye hazırlanıyor. Honda’nın hibrit ürün portföyündeki yeni HR-V modeli, standart olarak e:HEV hibrit teknolojisi ile 2021 yılının sonunda Avrupa’da satışa sunulacak.

Honda’nın hibrit ürün portföyündeki yeni HR-V modeli, standart olarak e:HEV hibrit teknolojisi ile 2021 yılının sonunda Avrupa’da satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Hibrit güç aktarma sistemine sahip yeni HR-V; yakıt ekonomisi, düşük emisyon değerleri ve dinamik sürüş performansı ile ideal bir araç olacak diyebiliriz. SUV segmenti için kullanıcıların beğenisini kazanmaya hazırlanan araç 20 yılı aşkın süredir hibrit motor çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Formula 1® için hibrit motoru geliştiren mühendislik ekiplerini bünyesinde barındıran Honda, 2022 yılının sonuna kadar Avrupa’daki temel modelleri ile elektrikliye geçmeyi amaçlıyor. Honda e:HEV sisteminde, hem şehir içi hem otoyol sürüşlerinde ideal performans elde etmek üzere üç farklı sürüş moduna yer verildiğini belirtelim. EV Drive, Hybrid Drive ve Engine Drive olmak üzere üç sürüş modu arasında otomatik olarak geçiş yapma imkanı mevcut.

2021 Yılının Sonunda Satışa Sunulacak

Honda 2023 başına kadar tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefliyor. 'Elektrikli Vizyon Stratejisi’nin en güncel adımını temsil eden ve 2021 yılının sonunda Avrupa’da satışa çıkacak olan yeni kompakt SUV modeli HR-V, gelişmiş e:HEV hibrit güç-aktarma sistemini de üzerinde barındırıyor. E:HEV hibrit teknolojisi, Honda mühendisleri tarafından yüksek enerji verimliliği sunmak için geliştirildi.. Yeni HR-V e:HEV modelinde Honda hibrit güç-aktarma sistemini kompakt SUV segmentine taşıyacak. Honda son derece rekabetçi bir sınıfa yeni bir verimlilik ve performans dengesi getirecek.

Honda’nın hibrit teknolojili olarak piyasaya sürülen ilk model Insight ile 1999 yılında Honda hibrit teknolojisinde hatrı sayılır bir marka haline geldi. Bu model Avrupa’da satılan ilk hibrit çözümü sunuyor. İçten yanmalı motordan güç alan, gerektiğinde hızlanmayı artırmak ve yakıt tüketimini düşürmek için elektromotor desteği ve fren enerjisi geri kazanımını sağlayan Entegre Motor Asistanı (IMA) bu aracın bünyesinde yer alıyordu. Aradan yıllar geçse de Honda mühendisleri hibrit teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Honda tarafından geliştirilen e:HEV sistemi günümüzde Jazz, CR-V, yeni HR-V ile beraber piyasaya sürülecek. Bu sistem 11. Nesil Civic modelinde de kullanılıyor.