2021 Volkswagen Golf R Performansı Kullanışlılıkla Buluşuyor

2021 Volkswagen Golf R Performansı Kullanışlılıkla Buluşuyor

Volkswagen'in uzun tavanlı performans modeli Golf R Variant, sekizinci jenerasyona geçiş yaptı. Makyaj operasyonu ile aileye yerini ayıran Arteon Shooting Brake R'ın altına yerleşen R Variant, giderek genişleyen Golf 8 ailesinin en yeni üyesi olarak karşı

Volkswagen'in uzun tavanlı performans modeli Golf R Variant, sekizinci jenerasyona geçiş yaptı. Makyaj operasyonu ile aileye yerini ayıran Arteon Shooting Brake R'ın altına yerleşen R Variant, giderek genişleyen Golf 8 ailesinin en yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Hot hatch modelinin tüm özelliklerini daha fazla bagaj hacmi ve tavan rayları ile bir üst seviyeye taşıyan Golf 8 R Variant arka koltuk sırtlıklarının ardında tam 611 litre saklama alanına yer veriliyor. Eğer isterseniz bu koltukları yatırarak hacmi 1.642 litreye ulaştırma opsiyonunuz da bulunuyor.

Araçtaki Değişiklikler Göze Çarpıyor

Aracın kullanışlılığına bakınca kanca ve kanca karşılıkları, yükleme ağı, 12 Volt soket ve 230 Volt güç çıkışı gibi detaylara sahip olan Golf R Variant, elektrikli bagaj kapağı ve yine elektrikli çeki demiri gibi tatlı donanımlara da yer verildiğini belirtelim. Uzatılan aks mesafesi sayesinde arka koltukta oturan yolcular yedinci nesil Golf R Variant'a kıyasla iyileştirilmiş bir diz alanına sahip diyebiliriz.

Station wagon gövdenin getirdiği ağırlık farkı dolayısıyla Golf 8 R Variant, 0-100 km/h ivmelenmesinde hatchback modelinden çok daha hızlı. Azami hızı standart versiyonda 250 km/s, R Performance paketinde 270 km/h olan model standart olarak 18" çaplı jantlarla geliyor. R Performance paketi kapsamında 19" jantlar, Nürburgring modu ve Drift modu da araca ek olan sunulan detaylar arasında yer alıyor.

Advertisement