Yerli Otomobil TOGG Üretimi İçin Geri Sayım Başladı!

Yerli Otomobil TOGG Üretimi İçin Geri Sayım Başladı!

TOGG Gemlik'te hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Boya, gövde, montaj tesislerimiz ve altyapı çalışmalarımız, planlarımız doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Tesisimizin seri üretime geçiş hazırlığında geri sayım sürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG)’dan heyecan yaratan bir paylaşım geldi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) inşası devam eden Gemlik'teki fabrikasında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

TOGG tarafından yapılan açıklamada, "TOGG Gemlik'te hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Boya, gövde, montaj tesislerimiz ve altyapı çalışmalarımız, planlarımız doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Tesisimizin seri üretime geçiş hazırlığında geri sayım sürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

TOGG tarafından alınan bilgiye göre, 18 Temmuz 2020'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşaat başlangıç töreni düzenlenen fabrikada çalışmalar 16. ayında planlar doğrultusunda sürüyor.

1 milyon 200 bin metrekarelik açık alan üzerine inşa edilecek tesis, akıllı ve çevre dostu unsurları aynı çatı altında buluşturuyor.

TOGG'un Bilişim Vadisi'ndeki merkezine 30 dakikalık mesafede olan fabrikanın inşaatının 2022 yılı ortasında tamamlanacağını belirtelim.

SUV Modeli 2022 Sonunda Banttan İnecek

Gemlik'te 1850 kişinin görev yaptığı şantiyede yapılan planlamalar çerçevesinde çalışmalarını sürdüren şirket, seri üretim bandından elektrikli C SUV aracını 2022 sonunda banttan indirecek.

Gemlik'teki TOGG fabrikasında 14 bin 500 ton çelik montajı yapılacak tesiste 33 bin metrekare çatı panel montajı ve 16 bin 734 metrekare kör kalıp montajı ile karşımıza çıktı. Tesiste yer alan üretim hattı boya tanklarının yerleştirilmesi de sürdü.

Fabrikanın gövde tesisi kısmında da 5 bin 350 ton çelik montajı, 36 bin metrekare çatı panel montajı ve 28 bin metrekare de kör kalıp montajı yer alıyor.

Aracın montaj tesisinde ise 7 bin 800 ton çelik montajı, 63 bin metrekare çatı panel montajı, 31 bin metrekare kör kalıp montajının yer aldığını belirtelim.

Altyapı çalışmaları kapsamında 4 bin 800 metre yağmur suyu hattı yapılan fabrikada, 4 bin metre atık su hattı, 830 metre menfez imalatı, 2 bin 700 metre çevre duvarı imalatı tamamlandı. 223 bin metreküp kazı ve 205 bin metreküp dolgu yapıldığı da belirtildi.

Siz de sitemiz üzerinden TOGG ve tüm markalar için fiyat teklifi alabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz.