Yeni Renault Megane E-Tech Türkiye Fiyatı Açıklandı!

Yeni Renault Megane E-Tech Türkiye Fiyatı Açıklandı!

2021’de resmi olarak bizlere sunulan Renault Megane E-Tech %100 elektrikli olarak tasarlandı. Geç de olsa ülkemizde yollara çıkan elektrikli Megane E-Tech modelinin fiyatı ve detayları ülkemize için resmiyet kazandı.

2021’de resmi olarak bizlere sunulan Renault Megane E-Tech %100 elektrikli olarak tasarlandı. Geç de olsa ülkemizde yollara çıkan elektrikli Megane E-Tech modelinin fiyatı ve detayları ülkemize için resmiyet kazandı.

Renault markasının elektrikli geleceğinin önemli yapıtaşları arasında yer alan Mégane E-Tech %100 Elektrikli modelinin Türkiye serüveni başlıyor. Yeni Renault Megane E-Tech %100 Elektrikli modelinin Techno seçeneğinin lansmana özel opsiyonsuz fiyatı 1.499.000 TL olarak karşımıza çıkarken Iconic seçeneğinin opsiyon hariç fiyatı 1.599.000 TL olarak karşımıza çıktı.

Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli modelinin Iconic seçeneğinin ilk kullanıcıları olmak için ön sipariş dönemi 1 Ağustos tarihinde başlayacak. Ön sipariş kaydı oluşturmak isteyen kullanıcılar, MAİS Yetkili Satıcıları ve şubeleri ile iletişime geçerek, 250.000 TL ön ödeme yaparak sipariş tamamlaması yapabilecek. Kayıt sürecini gerçekleştiren ilk 250 kişi Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli modeline Ağustos ayı içerisinde sahip olma imkânına sahip olacak.

Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli DNA anlamında tasarım detaylarını da bizlere sunuyor. Araç üzerinde yer alan yeni yuvarlak omuz çizgileri, ön farların yanlarında bulunan kanatlar ve kavisli kaput çizgisi hatları aracın zarif bir görünüm kazanmasına da yardımcı oluyor. Aracın kilidi açıldığı zaman otomatik olarak bizleri karşılayan kapı kolları ve kapalı ızgara, bizlere modern bir his sunuyor.

20 inçlik jantlar, alt tarafta koruyucu bantlar, çamurluk kaplamaları ve yüksek omuz çizgisi gibi doğrudan crossover dünyasına ait detaylar güçlü ve sağlam bir his uyandırıyor. Alçalan tavan çizgisi, artırılmış iz genişliği ve düz kapı kolları coupe görünümü sağlıyor. Kabin yüksekliği, genişliği ve bagaj hacmi ise geleneksel Hatchback mimarisini andırıyor.

Araç üzerinde yer alan OpenR ekranı, dokunması ve göz atması keyif veren güçlendirilmiş cam yüzeyi üzerinde bulunduruyor. Aracın ekran parlaklığı ve ışığı yansıtma özelliği güneş ışığında bile net bir görüntü imkânı sunuyor. Ayrıca araç üzerinde bulunan yansıma önleyici kaplama siperlik görevi görüyor ki bunun dışında modern ve akıcı bir görünüm de sunuyor.

Yeni Renault Mégane E-Tech %100 Elektrikli modeli hacim anlamında da kullanıcılarını mutlu etmeyi başarıyor.  30 litre saklama alanı ile sınıfının en iyi değerlerinden biri ile karşımıza çıkıyor. Aracın bagaj hacmi ise 440 litre bizleri karşılıyor.

Aracın teknik detaylarına baktığımız zaman 130 kW DC Hızlı şarj desteği bizleri karşılıyor. Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli modelinin bataryası 42 dakikada yüzde 80 seviyesine ulaşıyor. 22 kW AC şarj ile bataryanın tam şarja ulaşması 3 saat 10 dakika gibi bir zaman alıyor. Mégane E-Tech %100 Elektrikli modelinin geçen yıl Euro NCAP'ten 5 yıldız adlığının da altını çizelim.

Advertisement