Yeni Nesil 2022 Honda Civic Si’nin Yurtdışı Fiyatları Belli Oldu

Yeni Nesil 2022 Honda Civic Si’nin Yurtdışı Fiyatları Belli Oldu

Honda Civic ürün gamının Type R versiyonu öncesinde performans provası niteliğini taşıyan Si rozetiyle yaklaşık olarak üç hafta önce tanışmıştık. Güncellenen Civici ailesinin tasarım dinamiklerini daha dikkat çekici kılan dokunuşları ile kendini ön plana

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Yeni Honda Civic Si, rakiplerine göre daha aşağıda konumlandırılan fiyat rakamıyla dikkat çekiyor.

On birinci jenerasyon Honda Civic ürün gamının Type R versiyonu öncesinde performans provası niteliğini taşıyan Si rozetiyle yaklaşık olarak üç hafta önce tanışmıştık. Güncellenen Civici ailesinin tasarım dinamiklerini daha dikkat çekici kılan dokunuşları ile kendini ön plana çıkaran versiyon Amerika pazarında satışa sunulacak.

Japon üretici Honda’nın Amerika operasyonları da aradan geçen sürecin ardından versiyon ile ilgili fiyat rakamları da resmiyete kavuşturdu. Honda Civic Si fiyat listesi için resmi kaynaklardan paylaşılan detaylara baktığımız zaman 27 bin 300 dolarlık fiyat etiketinin belirlendiğini görüyoruz. 2022 Honda Civic Si bu fiyatıyla, 30 bin 995 dolarlık Vw Jetta GLI modelinden önemli oranda avantajları da beraberinde getiriyor.

Yeni Honda Civic Si Teknik Özellikleri

2022 Civic Si modeliyle beraber kullanıcılarını kaputun altında 1,5 lt’lik benzinli motor ünitesi standart olarak selamlıyor. 6 ileri manuel şanzıman ile tercih edilebilecek olmasından dolayı meraklılarını mutlu edeceğini tahmin ettiğimiz model 202 beygir güç ve 260 Nm tork değerleri ile yoluna devam ediyor. Güç olarak ufak bir gerilemelenin dikkat çektiği Honda Civic Si’de bu hamlenin sürüş yeteneklerinin limitleri düşünülerek azaltıldığı da özellikle belirtilmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Honda mühendisleri Civic Si modelinde Type R’da sundukları yeni devir aralığı teknolojisini kullanmayı da unutmamış. Bu sistem kullanıcılara, üretilen maksimum güç ve tork değerleri gibi daha geniş bandında yakalama ve sürüş keyfini arttırma şansı sunuyor. Motor kanadında, Volan’ın önceki jenerasyona göre % 26 daha hafif olması da büyük bir parçada yakalanan önemli bir geri kazanım olmuş. Egzoz kanadında yapılan güncelleme ile birlikte kullanıcıları ses konusunda da daha tatmin edici bir deneyim bekliyor.

Advertisement