Yeni MG ZS EV,  Yılın Son Çeyreğinde Türkiye'ye Geliyor

Yeni MG ZS EV,  Yılın Son Çeyreğinde Türkiye'ye Geliyor

​​​​​​​Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz kökenli otomobil markası MG, Türkiye’deki ilk yılını tamamladı. Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz kökenli otomobil markası MG, Türkiye’deki ilk yılını tamamladı. Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Dağtekin, '“Elektrikli araçların henüz ülkemizdeki payının düşük olmasına ve ticaretindeki zorluklara rağmen 2021’de ülkemizde satışına yeni başladığımız MG markasının ülke lansmanını %100 elektrikli modeliyle yaptık. Ulaşılabilir Premium olmayı hedefledik ve bu hedef doğrultusunda amacımız ZS EV modelimizi sadece tanıtmak değil elektrikli dünyaya adım atmak isteyen sahipleri ile buluşturmak oldu. Ülkemizde geçtiğimiz Haziran ayında yollara çıkan bu modelimiz aynı ay içerisinde en çok satılan elektrikli otomobili oldu. Amacımız 2022 yılında da tüm markalarımızda ve işlerimizde kararlılıkla büyümeye devam etmek” dedi.

2021 yılında Türkiye pazarına giriş yapan MG firması elektrikli kompakt SUV modeli ZS EV, markanın Avrupa pazarında büyüme için yaptığı plan kapsamında ülkemizde de satışa başladı. MG ZS EV, kısa sürede yakaladığı başarı ile isminde oldukça söz ettirdi. MG firması, 2021 yılının son çeyreğinde ise ülkemizdeki ikinci modeli, markanın ilk şarj edilebilir hibrit modeli, MG E-HS’i Türkiye pazarına sundu.

Dağtekin, "Markanın da ilk %100 elektrikli modeli olan ZS EV, ülkemizde satışa çıktığı günden itibaren çok başarılı bir satış grafiği yakalayarak Türkiye’nin en çok satan ilk 5 elektrikli otomobili arasına girme başarısını da gösterdi. 2021 yılında bir önceki yılın elektrikli otomobil satışlarının yüzde 38’ine denk gelen 319 adetlik satışı yalnızca MG ZS EV modelimizle yakalamayı başardık. Amacımız 2022 yılında da tüm markalarımızda ve işlerimizde kararlılıkla büyümeye devam etmek” dedi.

Yeni mg zs ev yenilenen tasarımı ile yılın son çeyreğinde Türkiye de satışa çıkacak. Yeni MG ZS EV, 115 kW güç üreten bir elektrik motoruna sahip olacak. Motoru besleyen 70 kW/sa’lik batarya, WLPT döngüsünde 440 km menzil sağladığını da belirtelim.

Önceki versiyonda 140 km / saat olan azami hız ise yeni MG ZS EV’de azami hız 175 km / saat’e çıkarıldı. MG ZS EV’nin İngiltere’de de yılın otomobili seçildiğini belirtelim. Mevcut modele göre yapılan değişikliklerden birisi de gövde rengi ön ızgarası ve tasarımı yenilenen full led farlar olduğunu söyleyebiliriz.

Advertisement