Yeni Mercedes C-Serisi Türkiye’de Satışa Sunuldu

Yeni Mercedes C-Serisi Türkiye’de Satışa Sunuldu

2022 Mercedes C-Serisi modelinin Kasım ayıyla birlikte lansman dönemi de başladı. Ekim ayında belirlenen 922 bin TL’lik fiyatı, döviz kurundaki yükseliş nedeniyle 1 ay sonrasında 55 bin TL zam yaşayan yeni jenerasyon 2022 C-Serisi için günümüz itibarıyla

Mercedes, Kasım ayı ile beraber lansman dönemini yaşayan Yeni Mercedes C-Serisi, tek donanım paketi üzerinden satışa sunuyor.

Geçtiğimiz Ekim ayının ilk günlerinde Türkiye fiyatları belli olan 2022 Mercedes C-Serisi modelinin Kasım ayıyla birlikte lansman dönemi de başladı. Ekim ayında belirlenen 922 bin TL’lik fiyatı, döviz kurundaki yükseliş nedeniyle 1 ay sonrasında 55 bin TL zam yaşayan yeni jenerasyon 2022 C-Serisi için günümüz itibarıyla 977 bin Lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Yeni C-Serisi modelinin, Edition 1 AMG ismindeki ilk üretime özel paketinde detaylı bir donanım kombinasyonu standart olarak; otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı, KEYLESS-GO, 19 inç’lik çok kollu alaşımlı jantlar ve AMG tasarımı gövde rengi bagaj spoyleri tasarımda farkını ortaya koyuyor.

2022 Mercedes C-Serisi Teknik Özellikleri

Yeni Mercedes C-Serisi’nde 20 beygir ek güç ve 200 Nm fazladan Tork kullanımı sunan ikinci jenerasyon entegre marş jeneratörüne sahip 4 silindirli benzinli motor ünitesi ilk defa kullanıma sunuluyor.

204 bg güç ve 300 Nm Tork değerleri üreten bu motor ünitesi 0-100 km/s’e hızlanmasını 7,1 saniyede tamamlamaktadır. Aynı zamanda Yeni C-Serisi maksimumda ise 241 km/s hıza çıkabiliyor. Otomobilde standart olarak gelen 9G-TRONIC otomatik şanzıman da elektrik motoruyla beraber bir adım ileriye taşınıyor. Elektrik motor ünitesi, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu, şanzımana entegre edildiğinden, ilave hat ve bağlantılara gerek duyulmuyorak, alan ve ağırlık avantajı elde ediliyor. Tüm tekerleklerden çekişli seçeneklerinde 4MATIC de geliştirildi. Yeni ön aks daha yüksek tork aktarımına olanak tanıyarak ideal aks yükü dağılımıyla üstün sürüş dinamikleri elde ediliyor.

2022 Mercedes C-Serisi Donanım Özellikleri

Lansmana özel sunulan Edition 1 AMG donanımı paketiyle beraber DIGITAL LIGHT standart olarak bulunuyor. Devrim niteliğindeki ışıklandırma teknolojisi, yardımcı işaretlerin veya uyarı sembollerinin yola yansıtılması gibi yeni fonksiyonlar sağlamaktadır. DIGITAL LIGHT ile her bir farda 3 adet çok güçlü LED’e sahip bir ışık modülü yer alıyor. Söz konusu LED’lerin ışığı 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla kırarak yönlendiriyor. Böylece araç başına 2,6 milyon pikselin üzerinde çözünürlük sağlanıyor.

Advertisement