Volvo'nun İlk Otonom Sistemli Aracını Beklemekteyiz

Volvo'nun İlk Otonom Sistemli Aracını Beklemekteyiz

Otomobil kullanıcılarının ısrarla istediği sürücüsüz otomobil konseptinin gerçekleşmesi için çalışmalara başlandı. Çeşitli markaların bu hayali yıllar önce gerçekleştirmeye çalışmış olsa da otonom otomobilleri yeniden gün yüzüne Tesla getirdi.

Mühendisler uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve otomobil kullanıcılarının ısrarla istediği sürücüsüz otomobil konseptinin gerçekleşmesi için çalışmalara başlandı. Çeşitli markaların bu hayali yıllar önce gerçekleştirmeye çalışmış olsa da otonom otomobilleri yeniden gün yüzüne Tesla getirdi. Tabi birçok otomobil firmasının da otonom teknolojiler üzerinde çalışmalar yürüttüğünü söyleyelim. Volvo da bu markalar arasında yer alan ve hatta Tesla'nın yaptığı çalışmaları daha ilerleten bir marka oldu.

Volvo, Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’te gösterime çıkardığı "Ride Pilot" teknolojisi, Amerika'nın California eyaletinde kullanıma açılacak. Markanın en önemli araçlarından olacak elektrikli SUV, bu teknoloji donanımıyla gelecek. İsveç'te teste tabi olan otonom teknoloji, içinde bulunduğumuz yıl California’da müşterilerin kullanımına sunulacak.

İsveçli firma, geliştirilen sistemin uzun zamandır belirli testlerden geçtiğini ve yollara çıkabilmesi için uygunluk belgesi aldıklarını söylediler. Volvo Cars AR&GE müdürü sorumlusu Mats Moberg, bu gelişmedeki başarının ana mimarı Luminar'a ait olan LiDAR teknolojisi sayesinde yakaladıklarını söyledi. Moberg, otonom teknolojiler konusunda çıtayı çok yüksek seviyelere çektiklerini de sözlerine ekledi.

Bu sistemde 20 taneden fazla sensör kombineli şekilde çalışmakta. Moberg'in de söylediği gibi yeni SUV otomobiller, Luminar'ın yeni nesil Iris LiDAR teknolojisi ile gelecek. Beş adet farklı radar sensörü, kamera ve 16 ultrasonik sensör sayesinde sürücüsüz otomobil hayali gerçeğe dönüşecek. Volvo, bu üretecekleri modelleri uzaktan sürekli olarak güncelleyerek daha da güvenli hale getirebileceklerini söyledi.

Advertisement